┼×apte motive s─â faci cur─â cu clorofil─â

1 2 jpg jpeg

Cum se obţin extractele de clorofilă

Cura cu clorofil─â are un dublu avantaj: este foarte eficient─â pentru func┼úiile vitale ale organismului. Extractele de clorofil─â se ob┼úin cu ajutorul mixerului electric sau manual. Dac─â vre┼úi s─â prepara┼úi extractul cu ajutorul unui mixer, atunci acesta se ob┼úine mai simplu: pune┼úi ├«ntr-un vas de plastic un m─ânunchi de verde┼úuri, c├ót s─â le cuprinde┼úi ├«ntre degetul mare ┼či ar─ât─âtor ┼či un pahar cu ap─â plat─â. M─ârun┼úi┼úi plantele cu ajutorul mixerului, apoi filtra┼úi extractul pe care trebuie s─â-l be┼úi imediat pentru a evita oxidarea acestuia. Dac─â nu ave┼úi mixer, extractul de clorofil─â se face manual: alege┼úi un pumn de ml─âdi┼úe tinere de p─âtrunjel, de ┼úelin─â, de urzic─â, de leurd─â, de lucern─â sau de cereale pe care le toca┼úi foarte m─ârunt ┼či le pune┼úi, cu suc cu tot, ├«ntr-un pahar cu ap─â plat─â sau de izvor. Dup─â ┼čase ore de macerare, filtra┼úi extractul printr-un tifon des ┼či-l consuma┼úi imediat.

Cât timp durează cura

O cur─â cu clorofil─â dureaz─â 12 zile ┼či cantitatea de extract consumat─â cre┼čte progresiv, cu c├óte 50 ml ├«n fiecare zi. Astfel c─â, ├«n prima zi se consum─â cel mult un p─âh─ârel de 50 ml de extract de clorofil─â, diminea┼úa, cu 30 de minute ├«nainte de micul dejun. ├Än a doua zi a curei, se bea o cantitate dubl─â de extract- 100 ml, consuma┼úi ├«n dou─â reprize, cu 30 de minute ├«naintea mesei de pr├ónz ┼či a cinei. ├Äntre ziua a treia ┼či a unsprezecea zi se cre┼čte doza cu c├óte un sfect de pahar pe zi ┼či se ajunge la 150 ml, 200 ml etc. Cantitatea de clorofil─â care trebuie b─âut─â ├«ntr-o zi se ├«mparte ├«n trei p─âr┼úi egale care se consum─â cu 30 de minute ├«naintea fiec─ârei mese principale. ├Än ultima zi a curei se bea doar un pahar cu extract de clorofil─â ┼či se m─ân├ónc─â numai orez fiert, pu┼úin s─ârat, pentru ca procesul de detoxifiere s─â fie intens.

Ce efecte are cura

Primele efecte ale curei cu clorofil─â se manifest─â asupra tranzitului intestinal. ├Äncepe un proces de cur─â┼úare a colonului de toxinele acumulate mai ales ├«n timpul iernii, c├ónd hrana este mai s─ârac─â ├«n nutrien┼úi. Cura cu clorofil─â trateaz─â gastritele ┼či ulcerele. Dac─â suferi┼úi de una dintre aceste afec┼úiuni, folosi┼úi mai ales extractele de p─âtrujel, de ┼úelin─â sau de urzic─â, plante benefice pentru s─ân─âtatea stomacului, pentru c─â au puterea s─â distrug─â bacteriile ÔÇ×releÔÇŁ, care declan┼čeaz─â boala ulceroas─â. Tulbur─ârile de coagulare, anemia, caren┼úele de calciu, de magneziu ┼či hemofilia sunt compensate de aportul de clorofil─â. Chiar ┼či leucemia r─âspunde bine la aceast─â terapie. Pielea este a treia beneficiar─â a curelor cu clorofil─â. Acneea, infec┼úiile cutanate ┼či alergiile vor fi tratate cu succes cu ajutorul clorofilei extrase din p─âtrunjel, m─ârar ┼či lucern─â. Pielea se cur─â┼ú─â pe tot corpul, iar tenul devine mai luminos ┼či mai curat. Astenia, nervozitatea, oboseala cronic─â sunt comb─âtute de cura cu clorofil─â. ├Än astfel de cazuri, trebuie folosite extractele din p─âtrunjel, ┼úelin─â, p─âp─âdie ┼či tomatele. Efectele curei se observ─â chiar dup─â cinci-┼čase zile. Astmaticii ┼či cei care sunt vulnerabili la afec┼úiunile respiratorii beneficiaz─â foarte mult de extractele de l─âptuc─â, lucern─â, gr├óu ┼či salvie. Pentru st─ârile de nelini┼čte sunt benefice extractele ob┼úinute din plante amare, cum sunt tulpinile sau frunzele de p─âp─âdie. Cura cu clorofil─â are efecte extraordinare ┼či asupra celor care lucreaz─â ├«n mediul toxic, care petrec mult timp ├«n preajma aparaturii electronice, a monitoarelor ┼či sunt mari consumatori de carne. Extractele de clorofil─â ob┼úinute din plante amare, precum p─âp─âdia, anghinarea, salvia sunt remediul de care au nevoie.