Roini┼úa scade tensiunea ┼či te ajut─â s─â dormi mai bine

1 2 jpg jpeg

├Ämbun─ât─â┼úe┼čte s─ân─âtatea inimii

Mai multe studii au ar─âtat c─â roini┼úa scade tensiunea arterial─â ┼či poate reduce nivelul trigliceridelor, diminu├ónd astfel riscul de ateroscleroz─â, atac de cord ┼či accidente vasculare. Ia c├óte 10-15 pic─âturi de tinctur─â de 3 ori pe zi, diluate ├«n 50 ml de ap─â fiart─â ┼či r─âcit─â.

Stimuleaz─â imunitatea

De-a lungul timpului, roini┼úa ┼či-a dovedit eficien┼úa ├«n ceea ce prive┼čte ├«nt─ârirea sistemului imunitar ├«n lupta cu infec┼úiile prin propriet─â┼úile antibacteriene. Dac─â e┼čti ├«ns─ârcinat─â, e cel mai indicat s─â discu┼úi cu un medic homeopat, care ├«┼úi va spune dac─â e bine sau nu s─â folose┼čti acest remediu pe timpul sarcinii ┼či perioada de-a lungul c─âreia ├«l po┼úi utiliza.

Cre┼čte calitatea somnului

Roini┼úa calmeaz─â anxietatea ┼či echilbreaz─â balan┼úa hormonal─â, fiind de mult─â vreme un remediu eficient pentru insomnie. Pentru a beneficia de un somn lini┼čtit, prepar─â o infuzie dintr-o linguri┼ú─â de plant─â la o can─â cu ap─â ┼či bea 2-3 c─âni pe zi.

Are efect antidepresiv

Uleiul esen┼úial de roini┼ú─â poate fi folosit ├«n aromaterapie pentru a calma st─ârile de agita┼úie, pentru a combate depresia ┼či a ajuta ├«n atacurile de panic─â prin efectul s─âu sedativ. Pune-┼úi ├«n camera ├«n care stai seara o lamp─â de aromaterapie ┼či adaug─â 3 pic─âturi de ulei esen┼úial ├«n 50 ml ap─â. De asemenea, pentru a te lini┼čti, po┼úi face inhala┼úii cu 8 pic─âturi la 100 ml ap─â fierbinte sau, c├ónd faci baie, umple cade cu ap─â ┼či pune 5 picaturi de ulei esen┼úial de roini┼ú─â pentru a induce o stare de relaxare. De asemenea, po┼úi ├«ncorpora ├«n crema ta de masaj 2 pic─âturi de ulei esen┼úial.