Ridichile curăţă rinichii de toxine

1 2 jpg jpeg

Ridichile de primăvară sunt bune pentru scăderea glicemiei, sunt tonice şi depurative pentru plămâni pentru că fluidifică secreţiile bronşice şi curăţă ficatul şi rinichii de toxinele acumulate peste iarnă.

Ceapa verde este un bun remediu împotriva astmului bronşic a bronşitelor. Favorizează dilatarea canalelor respiratorii şi lichefiază mucusul stagnant. De asemenea, cura cu ceapă verde este importantă în controlul glicemiei, este anticancerigenă, şi este un bun reglator hormonal. Previne afecţiunile cardiovasculare, este diuretic şi antialergic.

Usturoiul verde previne gripa şi răceala, scade colesterolul şi trigliceridele, este anticancerigen, subţiază sângele şi scade tensiunea arterială.

Salata verde poate ajuta la normalizarea digestiei (în caz de constipaţie) şi are un efect depurativ şi sedativ.

Leurda conţine uleiuri volatile cu rol în imunitate şi scăderea tensiunii arteriale.

Frunzele de păpădie sunt un remediu tonic pentru ficat şi vezica biliară.

Roşiile sunt foarte bune pentru prevenirea problemelor de prostată.

Spanacul este bun pentru reglarea digestiei, este un remediu contra asteniei de primăvară pentru că înlătură oboseala şi depresia nervoasă. Este foarte bogat în betacaroten, fiind prin urmare antioxidant şi esential în dietele pentru îmbunătăţirea vederii. Este activ în afecţiunile pielii, anemii şi este anticancerigen.

Puneţi urzici la orice salată

Urzica e necesară pentru sistemul imunitar, depurativ pentru ficat şi rinichi, fluidifică sângele, menţine controlul greutăţii corporale, într-un cuvânt este necesară pentru a trata şi preveni afecţiunile generate de un stil de viaţă nesănătos. Urzicile tinere se pot consuma proaspete sau gătite.

Crude, se folosesc în salate alături de spanac, frunze de păpădie şi salată verde. Dacă le tăiem mărunt, le frecăm cu puţină sare şi zeamă de lămâie şi apoi adăugăm ulei de măsline, obţinem o salată de primăvară excelentă.

Consumaţi aceste salate alături de orice mâncare gătită. O alimentaţie echilibrată trebuie să conţină proporţii egale de alimente crude şi alimente preparate termic.