Remediul puternic care scade tensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

De obicei, hipertensiunea se instalează pe neştiute. Tocmai pentru că nu dă niciun simptom considerabil se mai numeşte şi „boala tăcută“ sau „boala silenţioasă“. Fără să ne dăm seama, valorile tensiunii arteriale cresc şi produc modificări asupra vaselor de sânge. Primul semn important poate apărea cu brutalitate şi de obicei este vorba despre un accident vascular cerebral sau de un infarct.

Cazurile de hipertensiune sunt provocate, în proporţie, de consumul mare de sare, de obezitate, de consumul excesiv de alcool, precum şi de administrarea unor pastile cu hormoni.

Iată câteva remedii naturale eficiente care ajută la scăderea tensiunii arteriale, în caz de hipertensiune!

Ace de pin

Pinul este bogat în taninuri şi flavonoide, adică antioxidanţi puternici care reduc deteriorarea celulelor şi previn dezvoltarea bolilor cronice. De asemenea, acele de pin diminuează problemele respiratorii şi infecţioase, având un puternic efect antibiotic care accelerează recuperarea organismului.

Pinul este adesea folosit ca decongestionant, astfel că este foarte util în tratamentele de combatere a sinuzitei.

În plus, acele de pin au proprietăţi intiinflamatorii şi detoxifiante care stimulează funcţia rinichilor şi a sistemului cardiovascular.

Rodia

Rodia este considerată una dintre cele mai bune şi sănătoase fructe pentru pacienţii cu hipertensiune sau care au un nivel ridicat de colesterol.

Fructul conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde, între care regăsim şi polifenolii. În plus, taninurile sale reprezintă un remediu puternic pentru reducerea tensiunii arteriale sistolice.

Nu în ultimul rând, rodia conţine potasiu, un mineral esenţial care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi reduce rigiditatea arterială.

Frunzele de ceapă

Cei mai mulţi oameni aruncă frunzele de ceapă, pentru că nu le cunosc proprietăţile uimitoare în ceea ce priveşte controlul tensiunii arteriale. Astfel, foile de ceapă stimulează circulaţia sângelui, purifică sângele şi reduc concentraţia de lipide care se depun pe artere şi blochează fluxul sangvin.

Prin urmare, ele sunt ideale pentru controlul hipertensiunii arteriale şi al tuturor tulburărilor legate de slaba circulaţie, cum ar fi varicele sau inflamaţiile.

Remediu pe bază pe ace de pin, rodie şi frunze de ceapă

Acest remediu are, de asemenea, şi rol de curăţare a ficatului şi intestinelor.

Ingrediente

- 5 linguri de ace mărunţite de pin (50 g); - 2 linguri de boabe de rodie (20 g); - 2 linguri de foi de ceapă (15 g); - 1 litru de apă.

Mod de preparare

Se spală bine acele de brad şi frunzele de ceapă şi se pune o oală cu apă la fiert. Abia când apa a început să fiarbă, se adaugă toate ingredientele şi se lasă focul încet, lăsând să se fiarbă încă 10 minute. Se filtrează amestecul şi se bea.

Mod de administrare

Pentru a beneficia de proprietăţile acestui remediu, se bea zilnic câte jumătate de litru de infuzie, în două sau trei reprize.

Primul pahar se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Acest remediu se administrează 7 zile consecutiv, o dată pe lună.

Atenţie! Acest remediu nu poate înlocui tratamentul prescris de medic, însă efectele sale benefice se fac simţite dacă este consumat cu regularitate.