Remediu miraculos cu miere şi usturoi pentru ficatul bolnav

1 2 jpg jpeg

Combinaţia de miere şi usturoi va echilibra organismul din interior şi va întări sistemul imunitar.

Beneficiile consumului de miere şi usturoi pentru sănătatea ficatului

Nu trebuie să uităm că ficatul joacă un rol major în metabolism şi are ca sarcină detoxificarea organismului de toxine şi de deşeurile metabolice. Când ficatul este suprasolicitat, este posibil să apară erupţii la nivelul pielii.

Acest lucru înseamnă că orice obicei dăunător sănătăţii, cum ar fi fumatul, o alimentaţie dezechilibrată, alocoolul în exces şi viaţa sedentară, au consecinţe asupra organismul nostru.

Ţi s-a întâmplat, cel mai probabil, ca în unele zile să te simţi balonat, lipsit de energie şi cu probleme de digestie. În general, aceste simptome au ca origine un ficat saturat de toxine.

Totuşi, înainte să apelezi la medicamente este recomandat să consulţi un medic şi să-ţi îmbunătăţeşti alimentaţia. Este necesar, de asemenea, să bei lichide din abundenţă (apă, ceaiuri, sucuri naturale) pentru a stimula curăţarea interioară.

În plus, ficatul are nevoie de un nivel adecvat de antioxiodanţi şi vitamina C pentru regenerarea ţesuturilor şi optimizarea funcţiilor organismului.

Astfel, o dietă naturală, fără alimente procesate, fără făină albă sau zahăr, întăreşte sănătatea ficatului.

Iată, aşadar, de ce trebuie să încerci remediul cu miere şi usturoi!

Miere naturală este bună pentru sănătatea ficatului

Mierea sau ,,nectarul naturii'', cum mai este numită, este bogată în glucoză, minerale, antioxidanţi şi vitamine, fiind şi unul dintre cele mai bune alimente pentru ficat.

Însă, mierea se remarcă în special datorită proprietăţilor sale de antibiotic natural şi antiinflamatoare. Astfel, cea mai bună miere pentru ficat este cea de rozmarin - glucoza sa este absorbită rapid în organism şi transformată în energie. De asemenea, mierea are rol purificator şi regenerează ţesutul hepatic, în cazul ficatului gras.

Rolul usturoiului pentru sănătatea ficatului

Usturoiul conţine un compus numit alicină, care are un puternic rol antioxidant, antibiotic şi antifungic, având proprietăţi incredibile pentru sănătatea ficatului. Nu trebuie uitat faptul că usturoiul luptă împotriva agenţilor patogeni care atacă ficatul sau pentru a elimina toxinele care se acumulează în ficat. De asemenea, usturoiul îmbunătăţeşte digestia şi luptă împotriva colesterolului rău.

Remediu cu usturoi şi miere

Ai nevoie de: un căţel de usturoi şi miere naturală, cât pentru a umple un borcan de dimensiuni medii.

Se curăţă usturoiul şi se taie căţeii de usturoi pe jumătate, astfel încât compuşii săi naturali şi terapeutici se vor combina cu cei ai mierii. Se pune usturoiul tăiat în borcan şi se acoperă cu miere. Se închide recipientul ermetic şi se lasă o săptămână la macerat. Se consumă o lingură de miere şi usturoi zilnic dimmineaţa, pe stomacul gol.