Remediu cu sfeclă roşie pentru detoxifierea „ficatului gras”

1 2 jpg jpeg

Steatoza hepatică, aşa cum este denumit medical „ficatul gras”, este foarte frecventă la adulţi. Statisticile estimează că până la 20% dintre adulţi au „ficat gras”, însă numărul lor ar putea fi mai mare, pentru că steatoza nu dă, de obicei, niciun fel de simptome şi este diagnosticată doar la analizele de rutină.

Dacă există, simptomele sunt vagi: oboseală, rezistenţă scăzută la efort, uşoară durere în zona ficatului. Testele sanguine pot semnala valori crescute ale unor enzime hepatice atunci când în ficat se acumulează grăsimi, iar o ecografie abdominală va arăta un ficat mărit în dimensiuni. Un diagnostic cert se poate pune doar după efectuarea unei puncţii hepatice.

Sfecla roşie este un remediu puternic şi chiar recomandat pentru persoanele care suferă de ficat gras sau care se confruntă cu probleme hepatice datorate consumului de alcool şi fumatului.

De asemenea, ficatul va fi protejat şi va avea capacitatea de a se regenera mai rapid în urma consumului de sfeclă, aceasta fiind benefică chiar şi în cazul hepatitelor!

Iată de ce ai nevoie:

- Un borcan de sticlă (3 litri); - 700 grame de sfeclă; - 2 linguri de făină; - 200 grame de zahăr brun organic (o cană); - 100 grame de stafide.

Mod de preparare:

- Se taie sfecla roşie în cuburi mici şi se pune în borcan cu restul ingredientelor;

- Se toarnă apă rece (care s-a fiert în prealabil) cât să acopere amestecul şi se lasă la fermentat timp de 6-7 zile;

- Borcanul se leagă cu o pânză/tifon curat, pentru a permite amestecului să respire pe durata perioadei de fermentare;

- Se agită amestecul de 2 ori pe zi şi se filtrează la finalul celor 6-7 zile;

- Băutura se păstrează la rece.

Recomandări:

- Consumă câte 3 linguri din băutura obţinută de 3 ori pe zi;

- Se face o pauză de trei luni de zile, după care tratamentul se poate relua.

INFO: Această băutură nu are efecte secundare şi nu prezintă nici un risc pentru sănătate. În cazul în care apar diferite reacţii alergice ale pielii, îţi recomandăm să intrerupi imediat consumul.

Remediul este complet interzis bolnavilor de diabet!