Remediile naturiste care ÔÇ×alung─âÔÇť depresia

1 2 jpg jpeg

Remediile naturiste care ÔÇ×alung─âÔÇť depresia: ceaiul de sun─âtoare

Un alt remediu natural eficient ├«mpotriva depresiei este sun─âtoarea, care, datorit─â propriet─â┼úilor calmante, mai este cunoscut─â ┼či drept ÔÇ×planta sufletuluiÔÇť. Acest fapt se datoreaz─â uleiurilor volatile, a taninului ┼či a hipericinei con┼úinute de aceast─â plant─â medicinal─â.

Infuzia se prepar─â dintr-o lingur─â de flori uscate, la o can─â cu ap─â fierbinte.. Este indicat s─â bei dou─â c─âni pe zi, 21 de zile, apoi faci o pauz─â de o s─âpt─âm├ón─â ┼či po┼úi relua cura.

Remediile naturiste care ÔÇ×alung─âÔÇť depresia: include spanacul ├«n alimenta┼úie

Bogat ├«n acid folic, spanacul ajut─â organismul s─â produc─â serotonin─â, considerat─â hormonul fericirii. Cercet─âtorii britanici de la Universitatea Oxford ┼či de la Universitatea Bangor, au demonstrate importan┼úa acidului folic ├«n tratatrea depresiei ├«n urma unui studiu, la care au participat 1000 de persoane cu st─âri de anxietate.

O treime dintre participanţi aveau un nivel mic de acid folic, iar în urma tratamentului, stările depresive s-au ameliorat simţitor. O porţie de spanac, de 2-3 ori pe săptămână, va preveni apariţia bolii.

Remediile naturiste care ÔÇ×alung─âÔÇť depresia: infuzia de mu┼če┼úel

O plant─â eficient─â ├«mpotriva st─ârilor de nelini┼čte este mu┼če┼úelul, potrivit oamenilor de ┼čtiin┼ú─â americani de la Universitatea din Pennsylvania. Voluntarii din primul grup au primit un medicament placebo, iar ceilal┼úi participan┼úi au primit capsule cu mu┼če┼úel, pentru dou─â luni.

Simptomele de anxietate s-au redus la cei care au primit capsulele, ├«n timp ce la celelalte persoane nu a existat nicio ameliorare. Eficient─â este infuzia ob┼úinut─â din dou─â linguri┼úe de flori uscate, peste care torni o can─â cu ap─â fierbinte. La┼či la infuzat 10 minute. Bei dou─â-trei c─âni pe zi, timp de o lun─â.