Remediile naturiste care „alungă“ depresia

1 2 jpg jpeg

Remediile naturiste care „alungă“ depresia: ceaiul de sunătoare

Un alt remediu natural eficient împotriva depresiei este sunătoarea, care, datorită proprietăţilor calmante, mai este cunoscută şi drept „planta sufletului“. Acest fapt se datorează uleiurilor volatile, a taninului şi a hipericinei conţinute de această plantă medicinală.

Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori uscate, la o cană cu apă fierbinte.. Este indicat să bei două căni pe zi, 21 de zile, apoi faci o pauză de o săptămână şi poţi relua cura.

Remediile naturiste care „alungă“ depresia: include spanacul în alimentaţie

Bogat în acid folic, spanacul ajută organismul să producă serotonină, considerată hormonul fericirii. Cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford şi de la Universitatea Bangor, au demonstrate importanţa acidului folic în tratatrea depresiei în urma unui studiu, la care au participat 1000 de persoane cu stări de anxietate.

O treime dintre participanţi aveau un nivel mic de acid folic, iar în urma tratamentului, stările depresive s-au ameliorat simţitor. O porţie de spanac, de 2-3 ori pe săptămână, va preveni apariţia bolii.

Remediile naturiste care „alungă“ depresia: infuzia de muşeţel

O plantă eficientă împotriva stărilor de nelinişte este muşeţelul, potrivit oamenilor de ştiinţă americani de la Universitatea din Pennsylvania. Voluntarii din primul grup au primit un medicament placebo, iar ceilalţi participanţi au primit capsule cu muşeţel, pentru două luni.

Simptomele de anxietate s-au redus la cei care au primit capsulele, în timp ce la celelalte persoane nu a existat nicio ameliorare. Eficientă este infuzia obţinută din două linguriţe de flori uscate, peste care torni o cană cu apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute. Bei două-trei căni pe zi, timp de o lună.