Remediile naturale care te scapă de candidoză

1 2 jpg jpeg

Infecţia se poate instala la femeile cu un sistem imunitar slăbit, în urma unui tratament cu antibiotice sau din cauza unei igiene intime precare sau excesive.

Coada-şoricelului

Dacă suferi de o astfel de problemă, poţi apela la această plantă medicinală, fiind recunoscută pentru proprietăţile antimicotice şi dezinfectante.

Sunt indicate băile de şezut. Peste doi litri de apă fiartă torni şase linguri de flori uscate de coada-şoricelului. Tratamentul se face o dată pe zi, seara, înainte de culcare, până la dispariţia simptomelor.

Oţetul de mere

Un alt aliat împotriva candidozei este oţetul de mere. Pui 2 linguri de oţet într-un vas cu jumătate de litru de apă şi amesteci bine. Apoi, cu soluţia obţinută, faci spălături vaginale, seara, înainte de culcare.

La fel de eficiente sunt şi spălăturile cu bicarbonate de sodiu. Totodată, este indicat să porţi lenjerie intimă din bumbac, lejeră

Usturoiul

Este un excelent antifungic şi are şi proprietăţile unui antibiotic. Mai mult, ajută şi la stimularea sistemului imunitar. În cazul unei infecţii cu candida, consumă 1-2 căţei de usturoi în fiecare zi, timp de o lună de zile. Aloe vera

Şi sucul de aloe vera este un remediu eficient. Un studiu al cercetătorilor americani, de la Universitatea din California arată că sucul de aloe vera aplicat pe mucoasa afectată de candida albicans distruge ciuperca în câteva zile. Tratamentul se aplică de două ori pe zi.