Remedii uşoare care ţin în frâu psoriazisul

1 2 jpg jpeg

Deşi nu este o boală contagioasă, persoanele diagnosticate cu psoriazis sunt frecvent marginalizate şi excluse din societate, fiind discriminate pentru simplul motiv că pielea lor arată altfel decât în mod normal.

Afecţiunea este provocată, în primul rând, de stres, de stările de agitaţie, de infecţii (cum ar fi amigdalita), anumite medicamente (ibuprofen, betablocante, litiu), expunerea prelungită la soare, consumul de alcool, fumatul etc.

Psoriazisul este o afecţiune care poate fi ţinută sub control cu ajutorul terapiilor moderne, recomandate de medic, precum şi prin intermediul remediilor naturiste!

Remedii uşoare care ţin în frâu psoriazisul - Băi cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt consideraţi unii dintre cei mai eficienţi ,,calmanţi'' naturali ai pielii. Ei sunt îmbogăţiţi cu vitamine şi minerale, fiind astfel excelenţi în hrănirea şi vindecarea pielii deteriorate. Tratamentul sub formă de băi cu fulgi de ovăz este o modalitate eficientă de a calma mâncărimea, roşeaţa şi iritaţiile pielii.

Este necesar, de asemenea, să se menţină un nivel optim de hidratare a pielii prin aplicarea unei loţiuni intensiv hidratante în fiecare zi. Dacă pielea devine uscată, psoriazisul se va agrava.

Tratament cu săruri de la Marea Moartă pentru psoriazis

Efectuarea de băi cu săruri de la Marea Moartă este recomandată pentru pacienţii cu psoriazis şi duce la îmbunătăţiri profunde.

Remedii uşoare care ţin în frâu psoriazisul - Coaja de banană

Coaja de banană va calma pielea şi va elimina erupţiile cutanate. Se masează uşor cu partea interioară a cojii de banană zonele afectate.

Bicarbonat de sodiu şi apă pentru psoriazis

Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu şi patru lnguriţe de apă. Se aplică amestecul cu o dischetă de bumbac pe zona afectată. Se lasă aşa până se usucă locul şi se desprinde.