Remedii simple pentru durerile din ureche

1 2 jpg jpeg

Durerile din urechi sau otalgiile reprezintă disconfortul sau durerea apărută la nivelul urechii sau urechilor. Există trei porţiuni la nivelul urechii, şi anume urechea externă, urechea medie şi urechea internă. Cauzele durerii din ureche sunt de obicei otitele, mult mai des întâlnite la copii. La adulţi, durerea de ureche reprezintă cauza afecţiunilor articulaţiei temporomandibulare, afecţiuni ale dinţilor sau ale maxilarului.

Până la prescrierea unor medicamente, există câteva remedii simple pentru durerile din ureche. Aceste remedii le găseşti cu uşurinţă în bucătărie.

Dacă ştii că ai urechile sensibilizate de copil, este bine să te fereşti cât mai mult de apă în urechi, curent şi vânt puternic. De multe ori este mai bine să prevenim anumite dureri, decât să le tratăm.

Remedii simple pentru durerile din ureche – frunzele de varză absorb infecţia

Un remediu cunoscut de secole pentru durerile din ureche este compresa cu varză simplă sau cu varză şi ceapă. Se aplică frunze de varză direct pe urechea cu probleme, apoi se pune un tifon cu ceapă tocată. Aceste plante au puterea de a absorbi toată infecţia, deci şi durerea. Usturoiul este minune la casa omului, şi este foarte bun şi pentru durerile din ureche. Se strivesc câţiva căţei de usturoi, se obţine sucul şi se picură cu o pipetă în ureche. Cu ajutorul lui dispare şi durerea şi treptat dispare şi infecţia, dacă există. Se poate folosi şi suc de ceapă.

Durerile din urechi se mai tratează şi cu sare. Se încălzeşte un săculeţ de bumbac sau in plin cu sare grunjoasă (de preferat de salină) şi se pune lângă ureche. Este un remediu cunoscut mai ales pentru astmatici, săculeţul se pune pe piept, dar este la fel de bun şi pentru vindecarea durerilor de urechi.

Remedii simple pentru durerile din ureche – tinctura de propolis reduce inflamaţiile din ureche

Dacă durerile din urechi sunt cauzate de excesul de ceară, se picură 2-3 picături de apă oxigenată în ureche şi se aşteaptă să se scurgă ceara din ureche. În cazul în care durerea din urechi este cauzată de o insectă, cel mai bine este să consulţi un medic. Este bine de ştiut că insectele pot muri dacă picuri alcool în urechi. Se pune apă cu seringa în ureche şi se lasă să se scurgă insecta moartă.

Tinctura de propolis este bună pentru reducerea inflamaţiilor. Se îmbibă tifon cu propolis şi se lasă toată noaptea în urechi. Se poate lua tinctură de propolis şi pe cale internă pentru ca durerea să dispară mai repede.

Uleiul de măsline şi uleiul de busuioc se picură în urechi pentru mâncărimi, dar şi pentru dureri uşoare. Se încălzeşte o lingură de ulei şi cu o pipetă se introduc 2-3 picături în urechea cu probleme. Mare grijă să nu fie fierbinte, trebuie să fie cald, dar să nu ardă.

Se mai fac spălături de urechi cu următoarele plante: salvie, tătăneasă, coada-şoricelului şi gălbenele. Se poate pune şi muşeţel, ajută la calmarea durerilor. Spălăturile se fac de două ori pe zi.