Remedii pentru respiraţie urât mirositoare

1 2 jpg jpeg

Pasta de dinţi nu a existat dintotdeauna, aşa că oamenii, de-a lungul timpului au descoperit remedii simple pentru o gură cât mai frumoasă şi o respiraţie cât mai proaspătă.

Aşadar, oamenii foloseau crenguţe de copaci proaspăt rupte, precum crenguţe de salcâm, de palmier, de betel şi de neem. Inclusiv crenguţele de Salvadora persica, pe care englezii au numit-o chiar copacul cu periuţe de dinţi.

Când vine vorba de igiena gurii, de respiraţie frumos mirositoare, oamenii nu ar trebui să ignore fructele de nucşoară şi de cardamom, cuişoare, frunze de betel sau de camfor. Asta pentru clătirea gurii, care se poate face şi cu multe alte ingrediente. Iată câteva remedii pentru respiraţie urât mirositoare.

Remedii pentru respiraţie urât mirositoare – clătirea gurii cu ulei de susan

Uleiul de susan presat la rece, care creşte rezistenţa la bacterii şi viruşi şi protejează de inflamaţii mucoasele bucale şi de micoze. În combinaţie cu apă de trandafiri sau plante aromate, precum cimbrişor, pătrunjel sau mentă, lasă senzaţia de respiraţie proaspătă şi răcoroasă. Se poate face atât înainte, cât şi după spălarea dinţilor.

Un remediu excelent este următorul preparat, care se poate folosi la clătire şi cu care se poate face şi gargară. 2 linguri de mentă proaspătă, 2 linguri de pătrunjel proaspăt, 1 cană de apă şi 1 picătură de ulei esenţial de mentă. Plantele se opăresc, se lasă la infuzat şi se clăteşte gura după spălarea dinţilor. Plantele se pot mesteca simple, au acelaşi efect răcoritor.

Remedii pentru respiraţie urât mirositoare – mierea de salvie şi lavanda

Clătirea gurii cu miere de salvie şi curcuma este un remediu excelent pentru respiraţia urât mirositoare. Se amestecă 2 linguriţe de miere de salvie într-o cană de apă caldă (maxim 40 de grade) cu jumătate de linguriţă de curcuma sau cardamom. Se clăteşte gura de câteva ori, respiraţia proaspătă vă va invada gura.

Lavanda este cunoscută pentru beneficiile ei uimitoare asupra organismului. Ea poate fi folosită şi pentru o respiraţie foarte răcoritoare. O mână de flori de lavandă, infuzate într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute, este o soluţie excelentă cu care se obţine un remediu simplu pentru respiraţia urât mirositoare.

Remedii pentru respiraţie urât mirositoare – pătrunjel şi coriandru

Pătrunjelul verde, dar mai ales coriandrul verde, mestecat pe stomacul gol, pe o perioadă mai lungă, va da rezultate incredibile. Coriandrul este cunoscut ca deodorant natural pentru organism. De asemenea, salvia este excelentă pentru îndepărtarea mirosului neplăcut din gură. Răzuirea limbii este un alt remediu simplu şi eficient.

Oricum, mare atenţie la alimentaţie şi la problemele de stomac. Cele mai multe cazuri de respiraţie urât mirositoare vin din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare, din cauza fumatului şi a consumului de alimente cu ingrediente toxice.