Remedii pentru nasul înfundat

1 2 jpg jpeg

Remedii pentru nasul înfundat - rădăcină de hrean

Se rade 1 linguri┼ú─â de r─âd─âcin─â, peste care se toarn─â o jum─âtate de linguri┼ú─â de o┼úet de mere ┼či 1 g de sare, se pune ├«ntr-un recipient, se las─â acoperit 30 de minute, se consum─â toat─â cantitatea o dat─â pe zi; se ┼úine aceast─â cur─â 10 zile pe lun─â.

Remedii pentru nasul înfundat - rozmarin

Se prepar─â o infuzie din 1 linguri┼ú─â de frunze la 200 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 5 minute, se beau 3 c─âni pe zi, 10-12 zile pe lun─â; se pot face ┼či sp─âl─âturi nazale cu infuzia astfel ob┼úinut─â.

Remedii pentru nasul înfundat - ulei de eucalipt

├Äntr-un recipient se pune ap─â clocotit─â, ├«n care se adaug─â 4-5 pic─âturi de eucalipt; te apleci deasupra vasului, ├«nf─â┼čur├óndu-┼úi capul ├«ntr-un prosop ┼či faci inhala┼úii timp de 2-3 minute, o dat─â pe zi, seara, timp de 7 zile.

Remedii pentru nasul ├«nfundat - infuzie de trei-fra┼úi-p─âta┼úi ┼či g─âlbenele

Dac─â nu ├«┼úi plac inhala┼úiile, po┼úi beneficia de efectul plantelor ┼či sub form─â de ceai. Acesta se poate prepara dintr-un amestec de coada-┼čoricelului, cre┼úi┼čoar─â ┼či r─âchitan sau din salvie, trei-fra┼úi-p─âta┼úi ┼či din g─âlbenele. Se recomand─â dou─â-trei c─âni de ceai pe zi. Acestea au efect de antibiotic ┼či de antiinflamator.

Remedii pentru nasul ├«nfundat - infuzie de mu┼če┼úel

Mu┼če┼úelul este dezinfectant ┼či accesibil oricui ┼či, de aceea, este bine s─â-l pui ├«n fruntea listei plantelor care te ajut─â s─â scapi de senza┼úia de nas ├«nfundat. Pentru a ob┼úine efecte imediate, f─â inhala┼úii de flori de mu┼če┼úel de dou─â ori pe zi. ├Än acest sens, pune trei-patru plicule┼úe de flori de mu┼če┼úel ├«ntr-o oal─â cu doi litri de ap─â clocotit─â.

├Än func┼úie de gradul de suportabilitate, stai apelcat deasupra oalei ┼či inspir─â aburul, circa 15 minute. Inhala┼úii se mai pot face cu lavand─â, r─âd─âcin─â de ceren┼úel, cimbri┼čor ┼či salvie.