Remedii naturiste pentru zona zoster

1 2 jpg jpeg

Remedii naturiste pentru zona zoster: comprese cu ceai

Folosite sub form─â de compresele infuziile din plante au propriet─â┼úi calmante, sedative ┼či antiinfec┼úioase, ceea ce ajut─â la reducerea m├ónc─ârimilor, problem─â cu care se confrunt─â persoanele care sufer─â de zona zoster.

Prepari remediul din c├óte o lingur─â de coaj─â de stejar, frunze de cre┼úi┼čoar─â, flori de mu┼če┼úel, sulfin─â ┼či c├óte 2 linguri de flori de salvie, paie de ov─âz (t─âiate m─ârunt).

Pui 2 linguri┼úe din acest amestec la jum─âtate de litru de ap─â, la┼či s─â fiarb─â, apoi strecori, ├«nmoi compresa ├«n ceaiul ob┼úinut, dup─â care o aplici pe zona cu vezicule ┼či la┼či peste noapte.

Remedii naturiste pentru zona zoster: hamei

De ajutor ├«n cazul afec┼úiunii zona zoster sunt ┼či remediile pe baz─â de hamei. Uleiul eteric din compozi┼úia hameiului are efect sedative asupra sistemului nervos. Explica┼úia este una simpl─â: stresul favorizeaz─â evolu┼úia boli, respectiv apari┼úia m├ónc─ârimilor, iar remediile cu hamei ajut─â la reducerea st─ârilor stresante.

Prepari infuzia din 10 g de conuri de hamei la 100 ml de ap─â clocotit─â. Las─â vasul acoperit 8-10 minute, apoi filtreaz─â ┼či bea c├óte 2 c─âni pe zi, timp de 30 de zile.

Remedii naturiste pentru zona zoster: salvia

Un bun tratament pentru a trata ulcera┼úiile care apar la persoanele diagnosticate cu zona zoster este salvia. Datorit─â propriet─â┼úilor sale cicatrizante ┼či antiseptice, infuzia din salvie ajut─â la tratarea ulcera┼úiilor ┼či diminueaz─â durerile ┼či m├ónc─ârimile.

Prepari remediul dintr-o linguri┼ú─â de plant─â la o can─â de ap─â fierbinte. La┼či vasul acoperit 10 minute, apoi filtrezi ┼či aplici pe zona cu ulcera┼úii compresele ├«nmuiate ├«n infuzie. Urmeaz─â zilnic tratamentul p├ón─â la ameliorarea simptomelor.

Remedii naturiste pentru zona zoster:

- tinctur─â de g─âlbenele ÔÇô ia c├óte 20 de pic─âturi ├«n jum─âtate de pahar de ap─â, de 3 ori pe zi;

- unge de 2 ori pe zi, diminea┼úa ┼či seara, zonele afectate cu crem─â de g─âlbenele;

- aplică pe zonele cu ulceraţii frunze de patlagină pe care le-ai spălat bine înainte:

- adaugă în apa de baie 2-3 căni de decoct de tei (2 linguriţe de plantă la 250 ml apă rece, lasă vasul acoperit peste noapte);

- aplică pe ulceraţii comprese cu suc de morcovi de 2-3 ori pe zi.