Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului

2 jpg jpeg

Herpesul este cauzat de virusul Herpes Simplex. Exist─â dou─â tipuri de virus: unul care determin─â apari┼úia leziunilor de la nivelul gurii ┼či unul care produce herpesul genital.

Herpesul de la nivelul buzelor debuteaz─â cu o b─â┼čicu┼ú─â, care se m─âre┼čte, devine ro┼čiatic─â ┼či dureroas─â, iar dup─â 24 de ore d─â na┼čtere unui mic m─ânunchi de b─â┼čicu┼úe g─âlbui.

Dup─â trei zile, aceste b─â┼čici se sparg ┼či formeaz─â o crust─â, care dispare dup─â 10 zile, f─âr─â s─â lase nicio urm─â pe piele. Odat─â contractat, virusul herpetic r─âm├óne ├«n organism ┼či poate fi activat de diver┼či factori: febr─â, infec┼úii, stres, arsuri provocate de soare sau alergii alimentare.

Gre┼čeli ├«n tratarea herpesului

Totu┼či, multe persoane fac gre┼čeala de a aplica machiaj direct pe ran─â, astfel ├«nc├ót aceasta s─â nu fie vizibil─â, f─âr─â s─â ┼čtie ├«ns─â c─â nu fac dec├ót s─â ├«nt├órzie vindecarea herpesului.

├Än schimb, este recomandat s─â acoperi herpesul cu un strat de vaselin─â pentru a proteja rana ├«mpotriva bacteriilor ┼či pentru accelerarea procesului de vindecare. Aplic─â, de asemenea, un strat de crem─â cu protec┼úie solar─â de ├«ndat─â ce ie┼či afar─â.

În cazul în care afară bate vântul aplică o cremă intens hidratantă pentru a preveni extinderea herpesului. Totodată, poţi apela cu încredere la câteva remedii naturiste, care grăbesc vindecarea herpesului:

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: ceaiul negru

Dac─â leziunea a ap─ârut deja, aplic─â un plicule┼ú de ceai negru (├«numai ├«n prealabil ├«n ap─â c─âldu┼ú─â) direct pe ran─â ┼či maseaz─â locul vreme de c├óteva minute. Acest remediu atenueaz─â durerea ┼či ajut─â la cur─â┼úarea r─ânii.

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: usturoi

Un alt remediu care ┼či-a dovedit eficien┼úa ├«n tratarea herpesului este usturoiul. Datorit─â propriet─â┼úilor sale antioxidante, usturoiul este recomandat chiar dup─â apari┼úia primelor erup┼úii.

C─â┼úelul de usturoi se taie ├«n dou─â ┼či se preseaz─â pe zona afectat─â, pentru ca substan┼úele active s─â-┼či fac─â efectul ├«n cel mai scurt timp.

Chiar dacă usturimea se accentuează, este bine să nu îndepărtezi usturoiul. Se poate aplica un căţel de usturoi de trei ori pe zi, ultima aplicare fiind recomandată înainte de culcare.

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: lapte

Laptele con┼úine lizin─â, un aminoacid esen┼úial pe care corpul nu ├«l poate produce singur. Astfel, ├«nmoaie o dischet─â demachiant─â igienic─â ├«n lapte ┼či aplic─â direct pe herpes, ├«nc─â de la apari┼úia primelor simptome.

Administrată la începutul erupţiei herpetice, lizina contribuie la oprirea din evoluţie a leziunilor produse de aceasta. Acest efect benefic se datorează rolului antiviral al acestei substanţe. Mai mult, lizina blochează activitatea arginei din organism, care ajută la replicarea virusului herpetic.

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: pulp─â de ro┼čie ┼či aloe vera

Pentru cur─â┼úarea zilnic─â a r─ânii, se recomand─â masarea locului cu pulpa unei ro┼čii timp de c├óteva minute, dup─â care se aplic─â suc de aloe vera. Aloe vera con┼úine substan┼úe extrem de s─ân─âtoase pentru piele, care vor gr─âbi vindecarea herpesului.

Remedii naturiste pentru vindecarea herpesului: miere ┼či o┼úet de mere

Mierea ┼či o┼úetul de mere au puternice propriet─â┼úi antibacteriene care ajut─â la vindecarea herpesului. Amestec─â, a┼čadar, o linguri┼ú─â de miere ┼či una de o┼úet de mere p├ón─â ce se formeaz─â o past─â ┼či aplic─â direct pe locul afectat.