Remedii naturiste pentru umflătura de măsea

1 2 jpg jpeg

Durerile de dinţi sunt cele puternice dureri existente, iar cei mai mulţi oameni îşi doresc cu ardoare să scape cât mai rapid şi uşor de acestea. Umflătura de măsea apare, de obicei, atunci când o carie rămâne netratată mult timp.

Caria netratată mult timp înaintează dincolo de stratul de email al dintelui şi permit bacteriilor să pătrundă în pulpă, care adăposteşte nervii şi vasele de sânge din dinte. Bacteriile se dilată şi apasă pe nervi, ceea ce duce la durerea de dinţi. Consumul de zahăr şi alte alimente cresc riscul cariei dentare şi al umflăturilor locale. De aceea, este de preferat, atunci când apare o umflătură de dinţi să se evite consumul alimentelor grase, dulci sau de băuturi acidulate.

Remedii naturiste pentru umflătura de măsea – evitaţi consumul de produse ce conţin zahăr sau sunt acide

Din fericire, pentru diversele probleme ce apar la nivelul dinţilor, există şi remedii naturiste, care nu au efecte secundare şi care pot fi folosite şi de femeile însărcinate sau de cei care au alergii la diferite medicamente antiinflamatorii.

Tincturile de echinaceea şi de propolis sunt printre cele mai bune când vine vorba de abcese şi inflamaţii. Se aplică direct pe dintele cu probleme şi se lasă să acţioneze. Uleiul de cuişoare, al cărui principiu activ de bază este eugenolul, mai este încă folosit de unii stomatologi ca analgezic şi dezinfectant oral. Acest tip de ulei nu se foloseşte pe perioada sarcinii. Alte tipuri de ulei cu efecte bune pentru umflătura de măsea sunt: uleiul de măsline, de mentă, de eucalipt şi scorţişoară.

Remedii naturiste pentru umflătura de măsea – tinctura de ardei iute, un remediu rapid şi eficient

Capsaicina din ardeiul iute reduce durerea aproape imediat şi ajută la dezumflarea măselei prin blocarea substanţei P din organism, un compus necesare pentru transmiterea impulsurilor dureroase.

Tinctura de tătăneasă aplicată pe un tampon direct pe măsea ajută la eliminarea durerilor şi umflăturii. Dacă vreţi ceva la îndemâna oricui, curăţaţi un căţel de usturoi şi puneţi-l pe dintele dureros. Se ţine cca o oră. Aplicarea compreselor alternative cald-rece poate fi de mare ajutor până la prepararea unui medicament mai bun.

Cataplasmele cu frunze de varză calde, frunze de soc fierte în apă cu oţet şi sare, rondele de ceapă şi argilă sunt alte opţiuni excelente, mai ales acolo unde apar umflături şi la nivelul obrazului. Infuzia de muşeţel şi frunzele de cătuşnică mestecate des sunt alte remedii naturiste ce funcţionează în cazul umflăturii de măsea.

Remedii naturiste pentru umflătura de măsea – pătlagina, antiinflamator excelent şi bun antibacterian

Pătlagina este un remediu naturist eficient pentru durerile de dinţi. Se mestecă bine frunze proaspete de pătlagină. Se prepară un decoct din frunze măcinate de pătlagină cu 5-6 picături de tinctură de echinaceea şi se pune pe un tampon direct pe locul dureros. Tamponul se ţine ore întregi, căci pătlagina are proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene remarcabile.

Este bine să preveniţi durerile de dinţi prin spălarea după fiecare masă, gargară cu ulei de cimbru, busuioc, oregano sau cuişoare, mestecarea hreanului în combinaţie cu morcov. Alimentele precum morcovii, merele, ţelina, gulia, păpădia, varza, sfecla roşie, portocalele, murele, smochinele, polenul, grâul germinat, fulgii de ovăz, seminţele de susan, de in şi floarea-soarelui, precum şi migdalele ajută la menţinerea circulaţiei sangvine datorită masticaţiei şi efectului de curăţare al dinţilor.