Remedii naturiste pentru plămâni sănătoşi

1 2 jpg jpeg

Organismul uman este construit astfel încât să se poată regenera, astfel că dacă ai renunţat la unul dintre cele mai grele vicii şi anume fumatul, trebuie să ştii că substanţele chimice complementare tutunului conţinute de o ţigară, se elimină destul de greu.

Pentru a ajuta într-un mod activ la renegerarea întregului organism, ai nevoie de foarte multă mişcare care oxigenează creierul şi ajută circulaţia sangvină să transmită substanţe nutritive de calitate în tot corpul, ceea ce favorizează eliminarea toxinelor acumulare la nivelul plămânilor.

Tratamentul naturist care stimulează detoxificarea

În primul rând trebuie să conştientizezi faptul că ai nevoie să faci o schimbare în viaţa ta, tocmai pentru a-ţi menţine sănătatea şi a te bucura de ea timp îndelungat.

De aceea, este necesar să renunţi la anumite obiceiuri nesănătoase cum ar fi consumul de făinoase, băuturi acidulate, prăjeli şi dulciuri în exces.

Nu spune nimeni că trebuie să duci o viaţă doar în post, însă este bine să limitezi pe cât posibil tot ce este nociv organismului tău. Mai ales dacă ai renunţat la tutun, următorul pas va fi mult mai simplu.

Ai nevoie de 2 cm de ghimbir, 400 g de ceapă tocată, 2 linguri de pudră de turmenic, 400 g de miere şi un litru de apă.

Pune apa la fiert şi la primul clocot, adaugă ceapa şi ghimbirul. Apoi las-o la foc mic 5-10 minute, adaugă turmenicul şi ţine-o pe foc până când toată compoziţia scade la jumătate. După ce s-a răcit, adaugă mierea şi pune totul într-un recipient pe care-l depozitezi la frigider.

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, şi înainte de fiecare masă a zilei ia câte 2 linguriţe din acest amestec. În felul acesta vei accelera procesul de detoxificare a organismului.

Află cât de bun este sucul de morcovi pentru plămânii tăi AICI

Turmenicul şi ghimbirul, aliaţii sănătăţii tale

1 2 jpg jpeg

Atât turmenicul, cât şi ghimbirul au proprietăţi antibacteriene, antiseptice, antivirale şi fac parte din condimentele minunate care te ajută să previi inflamaţiile.

Ambele sunt de un real ajutor pentru a echilibra funcţiile organismului şi pentru a-l ajuta să se regenereze.

Pentru a-ţi păstra sănătatea, este necesar să alegi hrană alcalină, să-i furnizezi alimente bogate în potasiu care să sprijine fluidizarea lichidelor din organism. Un mic dejun ideal este cel constituit dintr-o banană, o jumătate de cană de mure, o jumătate de papaya, 2 pahare de lapte de migdale. Toate se amestecă într-un blender şi se consumă imediat.

La prânz, optează pentru morcovi

Morcovii, pentru că au un conţinut ridicat de carotenoizi, joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii plămânilor, reparând ţesutul pulmonar.

De aceea, este indicat să optezi pentru cât mai multe alimente bogate în carotenoizi, cum sunt varza, portocalele, piersicile, mango, nectarinele sau roşiile.