Remedii naturiste pentru oboseala cronic─â

1 2 jpg jpeg

Dac─â simptomele acestei boli sunt prezente mai mult de ┼čase luni, este indicat un consult medical. ├Äntr-o prim─â etap─â, doctorul poate indica efectuarea unor analize, pentru excluderea altor boli care pot ├«nso┼úi oboseala cronic─â. Astfel, oboseala poate ascunde diabetul, cancerul sau insuficien┼úa hepatic─â.

În prezent, nu se poate spune cu exactitate ce anume cauzează oboseala cronică. Se consideră că apare pe fondul unui sistem imunitar scăzut, după unele infecţii, în cadrul unor tulburări endocrine sau în perioadele stresante.

┼×tiai c─â exist─â anumite remedii naturiste care te pot ajuta s─â-┼úi recape┼úi energia de care ai nevoie pentru a ├«ncheia ziua cu brio? Iat─â c├óteva dintre ele!

Remedii naturiste pentru oboseala cronic─â - ceai de mesteac─ân ┼či coada-calului

Fitoterapeu┼úii recomand─â cura cu ceai de mesteac─ân ┼či coada-calului ├«n tratamentul oboselii. Combina┼úia de plante ajut─â ┼či ├«n afec┼úiunile renale, cum sunt cistitele sau chiar pietrele la rinichi.

Pentru a ├«ndep─ârta starea de epuizare sunt necesare dou─â s─âpt─âm├óni de cur─â cu ceai de mesteac─ân cu coada-calului. Pentru a-l prepara ai nevoie de o linguri┼ú─â de frunze bine m─ârun┼úite de mesteac─ân ┼či una de coada-calului.

Amestecul de plante cu 250 ml ap─â se fierbe aproximativ zece minute, dup─â care se strecoar─â ┼či se bea. Cura trebuie ┼úinut─â cel pu┼úin o lun─â, timp ├«n care se consum─â zilnic dou─â c─âni cu ceai pe zi.

Remedii naturiste pentru oboseala cronic─â - miere ┼či c─âtin─â

Dac─â te sim┼úi pur ┼či simplu vl─âguit de puteri, ├«ncearc─â tratamentul cu miere poliflor─â, aproximativ 3 linguri┼úe pe zi. ├Än combina┼úie cu sirop de c─âtin─â sau sirop de coac─âze negre, mierea face minuni.

Starea de oboseal─â avansat─â dispare datorit─â refacerii nivelului de glucoz─â din organism.

Remedii naturiste pentru oboseala cronic─â - miere cu scor┼úi┼čoar─â

Se amestec─â, ├«ntr-o can─â, o lingur─â de miere cu o linguri┼ú─â de scor┼úi┼čoar─â ┼či apoi se toarn─â ap─â. Va rezulta o b─âutur─â energizant─â ┼či afrodisiac─â.

De asemenea, se poate face o mixtur─â din ingrediente apicole: miere, tinctura de propolis, polen, apilarnil sau l─âpti┼čor de matc─â. Este foarte util pentru persoanele care desf─â┼čoar─â munc─â fizic─â intens─â sau intelectual─â, deoarece scade fenomenele de oboseal─â, reduce efectele stresului ┼či diminueaz─â depresia psiho-emo┼úional─â.

Remedii naturiste pentru oboseala cronic─â - masaj cu ulei de mu┼če┼úel

Dac─â oboseala apare din cauza altor afec┼úiuni, spre exemplu deregl─ârile menstruale sau migrenele se fac frec┼úii cu ulei de mu┼če┼úel la m├óini ┼či la picioare.

Mu┼če┼úelul lini┼čte┼čte ┼či scoate tensiunea din membre. Apoi tratamentul se continu─â cu o cur─â de ceai de urzic─â ┼či ment─â, c├óte trei c─âni pe zi, timp de o lun─â.

Po┼úi prepara un decoct de ceai din acest amestec de plante din o lingur─â cu urzic─â ┼či ment─â uscate ┼či bine m─ârun┼úite la o can─â cu ap─â fierbinte. Se fierbe timp de 15 minute, dup─â care se strecoar─â ┼či se consum─â cu ├«nghi┼úuri mici.

Remedii naturiste pentru oboseala cronic─â - b─âi energizante

Pune ├«n ap─â c├óte cinci pic─âturi de ulei de ienup─âr, cinci de ulei de chimen ┼či cinci de ulei de rozmarin. Adaug─â ├«n apa din cad─â dou─â linguri┼úe de sare de l─âm├óie ┼či bucur─â-te de o baie energizant─â.

Acela┼či efect ├«l au ┼či foile de dafin din care po┼úi face un decoct pe care ├«l pui ├«n apa din cad─â. Se prepar─â din 2 linguri┼úe de foi de dafin uscate ┼či m─ârun┼úite la un litru de ap─â.