Remedii naturiste pentru mătreaţă

1 2 jpg jpeg

Remedii naturiste pentru mătreaţă: sarea

Trebuie să-ţi umezeşti părul, apoi să masezi pielea capului cu sare mare, nu fină, şi să te speli cu şampon. La clătire, apa trebuie amestecată cu oţet. Rezultatele se văd imediat.

Remedii naturiste pentru mătreaţă: uleiul de măsline

Uleiul de măsline poate fi folosit pentru masarea uşoară a pielii capului, timp de 10 zile. Se aplică seara, înainte de culcare. Capul se acoperă cu o basma sau cu o căciulă şi se ţine până dimineaţa.

Remedii naturiste pentru mătreaţă: frunzele de nuc

Se prepară o infuzie din 50 g frunze mărunţite peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se strecoară, iar cu soluţia obţinută se udă bine părul, după ce în prealabil a fost spălat.

Acest tratament diminuează mătreaţa şi întăreşte rădăcina firului de păr. De asemenea, stimulează regenerarea podoabei capilare şi îi conferă reflexe brune.

Remedii naturiste pentru mătreaţă: rozmarinul

Ceaiul de rozmarin are o acţiune dezodorizantă puternică şi ajută în cazul seboreei. De asemenea, stimulează creşterea părului, curăţă foarte bine pielea şi are o acţiune antioxidantă.

Dr. Mircea Tampa, medic dermatolog

"Mâncaţi alimente bogate în vitamine"

Pentru a avea un păr sănătos se recomandă alimentaţia bogată în principii nutritive şi vitaminele A, B, E şi PP. Alimentele recomandate sunt soia, fasole, spanac, broccoli, peşte, ulei de măsline, nuci, lapte, ouă, fructe şi legume verzi, carne albă.