Remedii naturiste pentru ficat

1 2 jpg jpeg

Remedii naturiste pentru ficat: pelinul

Substanţele care-i dau gustul amar (tuiol, pinen, artamarină), fac din pelin o plantă medicinală ideală pentru perioada aceasta, când ficatul e pus la încercare de consumul excesiv de alimente.

Infuzia de pelin stimulează şi revigorează ficatul, eliminând toxinele acumulate. Bea două căni cu ceai de pelin pe zi, după mesele principale, şi-ţi protejezi ficatul.

Remedii naturiste pentru ficat: sâmburii de struguri

Pentru buna funcţionare a ficatului şi pentru regenerarea celulelor hepatice, este de ajutor extractul din sâmburi de struguri.

Extractul îl găseşti sub formă de picături sau de capsule în magazinele cu produse naturiste. Cura cu extract de struguri o poţi ţine 3-4 luni, timp în care iei o capsulă zilnic sau şase picături de trei ori pe zi.

Citeşte şi:

- Sunătoare, pentru un fiact sănătos

- Remediile care au grijă de ficat

- Sfecla roşie curăţă ficatul

Remedii naturiste pentru ficat: pătrunjelul

De patru ori mai bogat în vitamina C decât portocala, pătrunjelul ajută la regenerarea celulelor hepatice, la eliminarea toxinelor şi la reducerea congestiei ficatului.

Cel mai bine ar fi să consumi pătrunjelul în stare crudă, mărunţit şi adăugat în mâncăruri sau în salate. Şi rădăcina de pătrunjel este excelentă pentru ficat şi o poţi mânca tot crudă, rasă şi amestecată cu ţelină sau cu morcov. Este o salată minunată după mesele în care ai exagerat cu mâncatul.

Remedii naturiste pentru ficat: ridichea neagră

Curăţă impurităţile acumulate de organism şi ajută în perioada de tratare a tulburărilor hepatice. Este vorba despre siropul de ridiche neagră, pe care-l poţi face singură.

Mai întâi, taie ridichile rondele, apoi aşază straturi de felii pe fundul unui vas şi acoperă-le cu zahăr. Lasă câteva zile la macerat, până se formează un sirop gros. Bea din el zilnic trei linguri, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de o lună.