Remedii naturiste pentru durerile menstruale

1 2 jpg jpeg

Durerile menstruale pot deveni o sursă mare de stres pentru multe din femei. Cum suntem mereu pe fugă şi abia mai avem timp să ne îngrijim cum trebuie, avem tendinţa de a nu băga în seamă faptul că nervozitatea vine şi de la durerile lunare.

Pentru momentele când pur şi simplu nu mai poţi rezista şi ai un răgaz şi pentru tine, iată ce poţi face să scapi de durerile chinuitoare, fără să te mai îndopi cu medicamente antiinflamatoare, care sunt destul de dăunătoare organismului, mai ales luate prea des.

Remedii naturiste pentru durerile menstruale – ceai de coada-şoricelului

Ceaiul de coada-şoricelului este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru femei, atât pentru ciclul neregulat, cât şi pentru dureri menstruale sau stări neplăcute la menopauză. Ceaiul de coada-şoricelului influenţează în mod pozitiv funcţionarea organelor pelviene ale femeilor.

Pe lângă cele trei căni pe zi pe care trebuie să le bei în perioada ciclului menstrual, poţi face o baie de şezut cu ceai de coada-şoricelului. O singură baie îţi va alunga durerile imediat. În plus, este foarte bun şi pentru mâncărimile din vagin sau hemoroizi.

Remedii naturiste pentru durerile menstruale – calmează-ţi durerile cu muşeţel şi ghimbir

2 jpg jpeg

Un alt ceai extrem de bun ca remediu pentru durerile menstruale este ceaiul de muşeţel. Muşeţelul linişteşte nervii, este bun pentru tulburările menstruale sau alte afecţiuni ale organelor pelviene şi pentru durerile lunare. Are proprietăţi antiinflamatorii foarte puternice, deci va dispărea imediat senzaţia de disconfort din cauza ovarelor inflamate. Perioada menstrei este, de obicei, una foarte neplăcută, însoţită de oboseală şi stres, sistem imunitar scăzut, iar ceaiul de muşeţel face mult bine în toate privinţele. Insomnii, dureri de burtă, supărare, stres şi nelinişte sufletească.

Ghimbirul este o altă idee excelentă pentru tratarea durerilor menstruale. Fiert în apă timp de 5-10 minute este excelent, are puterea de a dezinfecta apa şi ia durerea imediat. Ceaiul de ghimber se poate bea cu miere sau simplu. Se bea cât mai mult în timpul menstruaţiei.

Remedii naturiste pentru durerile menstruale – un preparat excelent pentru dureri, oboseală şi insomnie

Un alt remediu uşor este să masezi părţile dureroase, prin mişcări circulare, uşoare. După masaj, indicat este să faci o baie de şezut sau să îţi bagi picioarele într-un lighean cu apă fierbinte şi ceai fierbinte. Imediat vei simţi o calmare.

Dacă eşti într-o perioadă de stres maxim, de oboseală şi durerile menstruale îţi fac viaţa cruntă, dar şi insomniile sunt o problemă, iată un remediu naturist care să rezolve acestea probleme. Prepară un ceai din următoarele ingrediente: 50 de grame de ciuboţica-cucului, 25 de grame de flori de levănţică, 10 grame de sunătoare şi 5 grame de rădăcină de odolean. Se lasă la infuzat 3 minute şi se bea seara cu înghiţituri mici.