Remedii naturiste pentru durerile de spate

1 2 jpg jpeg

Gheaţa, usturoiul şi uleiul de muştar, printre cele mai eficiente remedii naturiste pentru durerile de spate

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru durerile de spate este gheaţa. Dacă vrei să diminuezi o durere de spate acută, pune gheaţă pe zona cu probleme. Aceasta va reduce, cu siguranţă, inflamaţia. Însă, ai grijă! Nu o pune direct pe piele. Înfăşoară gheaţa într-o cârpă. Pune cârpa (în care se află gheaţa) pe zona cu probleme şi las-o acolo câte 15 minute la fiecare oră.

Se spune că şi uleiul de eucalipt este unul dintre excelentele remedii naturiste pentru durerile de spate. Acesta se amestecă cu ghimbir, iar apoi se aplică acolo unde se simte durerea. Aceasta va dispărea la scurt timp după aplicarea acestei compoziţii.

De asemenea, usturoiul s-a dovedit şi el a fi un remediu naturist pentru durerile de spate. Ai nevoie de ulei de cocos pe care să îl încălziţi pe baie de aburi şi în care să adăugi o mână de căţei de usturoi zdrobiţi. După ce se răceşte amestecul, aplică pe spate, în zona dureroasă, sub formă de masaj.

Remedii naturiste pentru durerile de spate: muşeţelul, varza şi coaja de tei

Uleiul de iarbă-neagră este şi el, cu certitudine, un remediu naturist pentru durerile de spate. Acest ulei îl poţi obţine prin macerarea a 200 de grame de flori de iarbă-neagră într-un litru de ulei de măsline, timp de două săptămâni. Apoi, strecoară amestecul şi obţineţi un ulei de masaj care te va scăpa de durerile de spate.

Printre remediile naturiste pentru durerile de spate regăsim şi varza. Cataplasmele cu varză crudă pe locul dureros te pot scăpa de durerea de spate, însă doar pe moment.

Şi coaja de tei se pare că este un remediu naturist pentru durerile de spate. Aveţi nevoie de infuzie de coajă de tei. Ea se prepară astfel: 100 de grame de coajă de tei care se fierb în doi litri de apă la foc mic până ce se evaporă un sfert din cantitatea de apă. Timp de trei săptămâni ţine o cură cu astfel de infuzie, bând între mese, câte puţin şi des.

Gheara diavolului este un alt remediu naturist pentru durerile de spate. În 300 de mililitri de apă clocotită pune1,5 grame de rădăcină uscată din această plantă. Lasă să infuzeze timp de opt ore, apoi bea înainte de masă câte 100 de mililitri din această licoare.

O altă plantă care s-a dovedit a fi un remediu naturist pentru durerile de spate este muşeţelul. Consumă trei ceşti de infuzie de muşeţel zilnic pentru a calma ţesuturile musculare tensionate.