Remedii naturiste pentru durerile de cap

2 jpg jpeg

Iată câteva remedii naturiste care să te scape de durerile de cap!

Remedii naturiste pentru durerile de cap - masaj cu ulei esenţial

Migrenele uşoare pot fi tratate şi printr-un masaj uşor la tâmple cu ulei de levănţică. În cazul în care durerea este însoţită de greaţă sau de vărsături, uleiul de mentă poate fi de ajutor.

Remedii naturiste pentru durerile de cap - cură cu ceai de bănuţei

Înlătură migrenele şi durerile de cap insuportabile, tratamentul fiind bun la persoanele foarte emotive. Puneţi în fiecare ceaşcă de ceai de bănuţei câte 50 de picături de tinctură de sunătoare. Cura durează două săptămâni.

Remedii naturiste pentru durerile de cap - cataplasmă cu seminţe de coriandru

Migrenele pot fi înlăturate şi cu ajutorul unor comprese, aplicate extern pe frunte, tâmple sau ceafă. Preparaţi o pastă din seminţe de coriandru uscate şi apă şi lăsaţi-o să acţioneze câteva minute.

Remedii naturiste pentru durerile de cap - ceai de muşeţel

Durerile de cap apărute după ce ai stat în frig sau la schimbările de presiune atmosferică trec cu ajutorul unei infuzii de muşeţel. Pui într-o cană o lingură cu flori uscate, peste care torni apă fierbinte. Îndulceşti cu puţină miere. La fel de eficient este şi ceaiul de melisa.

Peste o lingură de frunze uscate torni o cană de apă şi laşi la infuzat, 10-15 minute. Poţi adăuga şi frunze de mentă. Efect calmant în cazul durerilor puternice de cap are şi decoctul de salcie

Remedii naturiste pentru durerile de cap - infuzie de salvie

Unul dintre leacurile nelipsite de la mănăstirile medievale în tratarea durerilor de cap era infuzia din salvie. Această plantă este bogată în substanţe antiinflamatoare, are rol antiseptic şi antimicrobian, fiind de mare ajutor şi în vindecarea durerilor de cap care apar când suferi de răceală şi gripă. Peste 2 linguriţe de plantă uscată torni 250 de ml de apă.

Ceaiul se bea de 3 ori pe zi. Migrenele se mai domolesc dacă pui pe tâmplă, timp de 10 minute, comprese cu suc de lămâie.

Remedii naturiste pentru durerile de cap - ulei esenţial de mentă

Un alt remediu sunt frunzele proaspete de varză, pe care le aplici direct pe frunte. Poţi să scapi de migrene şi cu ajutorul uleiului esenţial de mentă, cu care să îţi masezi fruntea (câteva picături).