Remedii naturiste pentru dureri de stomac

1 2 jpg jpeg

Remedii naturiste pentru dureri de stomac: cartofii te scapă de aciditate

Cartoful este un bun remediu împotriva arsurilor stomacale. Bea o jumătate de pahar de suc de cartofi înainte de masă sau dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul este recomadat până la vindecare.

Remedii naturiste pentru dureri de stomac: gălbenelele calmează durerile

Combinarea mai multor alimente la o masă duce adesea la apariţia durerilor de stomac. Le previi uşor dacă bei ceai de gălbenele, un pansament natural pentru stomac. Prepară o infuzie din două linguriţe de gălbenele şi 300 ml de apă şi bea-o fracţionat.

muşeţelul, protector al mucoasei stomacale

Uleiurile volatile şi substanţele numite flavonoide sunt ingredientele care fac din muşeţel un protector al mucoasei stomacului. Opăreşti muşeţelul (câte două linguriţe de plantă) cu 200 ml de apă, apoi îl laşi timp de 15 minute să infuzeze. După filtrare, consumi ceaiul cu înghiţituri mici, înaintea meselor principale ale zilei. Bea două-trei ceaiuri în fiecare zi.

Citeşte şi:

- Spune adio arsurilor stomacale

- Obligeana, planta care are grijă de stomacul tău

aloe vera ajută digestia

Datorită vitaminelor, aminoacizilor şi mineralelor pe care le conţine, acest gel stimulează eliberarea pepsinei, o enzimă din sucul gastric necesară unei bune digestii. Gelul de aloe îl poţi prepara tăind circa şapte centimetri din frunzele unei aloe.

După ce aduni o jumătate de kilogram de frunze, trece-le prin maşina de tocat, pune peste ele opt linguri de miere şi lasă-le la macerat pentru o zi. Ia din preparat câte o linguriţă, cu 30 de minute înainte de masă.

evită alimentele care-ţi fac rău

Dacă ai stomacul sensibil, este bine să ţii un jurnal al tuturor alimentelor consumate. Aşa, vei şti care sunt cele care-ţi provoacă starea de rău. De exemplu, există persoane care nu tolerează legumele acide, precum roşiile sau castraveţii.