Remedii naturiste pentru calmarea durerilor de dinţi

1 2 jpg jpeg

Totuşi, durerile de dinţi pot apărea spontan şi nu întotdeauna poţi obţine o programare imediată la medicul stomatolog, astfel încât va trebui să mai aştepţi. Dacă te confrunţi cu o astfel de situaţie, trebuie să ştii că există remedii naturiste pentru calmarea durerilor de dinţi, pe care le poţi prepara cu ingrediente din propria bucătărie. Iată câteva!

O bună igienă bucală

Pentru a avea dinţi sănătoşi, este esenţial să efectuezi un periaj dentar corect de cel puţin două ori pe zi şi să utilizezi aţa dentară, mai ales după masă, dar şi apa de gură, care are proprietăţi speciale pentru nevoile danturii tale.

Astfel, vei preveni acumularea de bacterii şi resturi de mâncare între dinţi, gingii şi pe limbă care, de multe ori, reprezintă cauza durerilor.

Pătrunjelul

Această plantă conţine compuşi antiinflamatori care reduc impactul tulburărilor în zona dureroasă, în special în cazul inflamaţiei.

Cum se procedează: Se iau câteva frunze proaspete de pătrunjel şi se mestecă în mai multe reprize pe zi. Acest remediu va atenua durerea şi îţi va împrospăta respiraţia.

Sarea

Sarea dispune de proprietăţi antiseptice capabile să calmeze durerea cauzată de un abces sau de o infecţie derivată din descompunerea alimentelor între dinţi.

Cum se procedează: Se diluează o linguriţă de sare într-un pahar de apă şi se foloseşte acest amestec ca gargară după fiecare masă.

Usturoiul

Usturoiul are proprietăţile unui antibiotic şi efecte antiseptice, fiind astfel unul dintre cele mai eficiente remedii pentru calmarea durerilor de dinţi.

Cum se procedează: Se zdrobesc 2-3 căţei de usturoi, iar sucul obţinut se aplică direct pe locul dureros masând locul, dacă este posibil.

Cuişoarele

Acest condiment conţine un compus numit eugenol, care funcţionează ca un sedativ excelent în calmarea durerilor.

Cum se procedează: Pune câteva cuişoare în gură, lasă-le să se îmbibe puţin până când se înmoaie, strânge puţin între molarii nedureroşi pentru a elibera uleiurile din ele şi apoi ţine-le pe dintele dureros maximum 30 de minute. De asemenea, poţi adăuga câteva cuişoare şi în apa de gură.

Ghimbir şi ardei iute

Poţi face o pastă din pudră de ghimbir cu ardei iute. Se amestecă ingredientele, se adaugă câteva picături de apă pentru a se forma o pastă şi se aplică pe dintele dureros cu ajutorul unui beţişor de ureche sau cu o bucată mică de vată îmbibată în soluţia respectivă.

* Acest amestec poate irita gingiile, aşa că trebuie să fii atent să aplici soluţia doar pe dinte!