Remedii naturiste pentru bolnavii de astm

1 2 jpg jpeg

Medicina alopat─â prevede folosirea unui inhalator cu o substan┼ú─â prescris─â pentru crizele de astm. Bolnavii de astm trebuie s─â ├«l foloseasc─â cu ├«ncredere ┼či s─â nu se abat─â de la recomand─ârile medicului. Dar, ceea ce pot face ├«n plus pentru o respira┼úie c├ót mai bun─â, este s─â ├«ncerce c├óteva remedii naturiste pentru boala lor. Iat─â deci remedii naturiste pentru bolnavii de astm.

Mai ├«nt├ói, bolnavii de astm ar trebui s─â ┼čtie c─â crizele de astm este bine s─â fie dep─â┼čite cu c├ót mai mult calm posibil. Panica agraveaz─â simptomele. O can─â de cafea sau ceva care con┼úine cofein─â este un remediu excelent ├«n cazurile de urgen┼ú─â. Cofeina este ├«nrudit─â cu teofilina, substan┼úa prescris─â pentru astmatici, substan┼ú─â ce are rol de eliberarea c─âilor respiratorii.

Remedii naturiste pentru bolnavii de astm ÔÇô suplimente naturale cu ginkgo-biloba

Suplimentele naturale pot ajuta foarte mult bolnavii de astm. Suplimentele care conţin ginkgo ameliorează simptomele. Un studiu recent a arătat că această plantă interferează cu o proteină din sânge, care contribuie la spasmul căilor respiratorii. Suplimentele care conţin ginkgo-biloba pot fi de ajutor, medicina tradiţională chinezească apreciază foarte mult această plantă.

Suplimentele cu magneziu fac bine, multe cercet─âri au ar─âtat c─â acesta relaxeaz─â c─âile respiratorii. O doz─â de 270 mg pe zi pentru femei ┼či 300 mg pentru b─ârba┼úi este suficient.

Uleiul de primulă este un alt remediu naturist excelent pentru bolnavii de astm. Acest ulei este extrem de bogat în acid gama-linoleic (AGL), care este transformat de organism în substanţe antiinflamatorii. Se iau 1000 mg de trei ori pe zi în timpul mesei.

Remedii naturiste pentru bolnavii de astm ÔÇô acizii gra┼či Omega 3 inhib─â ac┼úiunea compu┼čilor care dau inflama┼úii la nivelul c─âilor respiratorii

Un remediu cu acizi gra┼či Omega 3, care se g─âsesc ├«n pe┼čte gras, precum somon, ton, macrou, poate fi extrem de eficient. Ace┼čtia ac┼úioneaz─â la fel cu o clas─â de medicamente pentru astm, denumit─â inhibatori pentru leucotriene. Medicamentele din aceast─â clas─â au rolul de a stopa ac┼úiunea compu┼čilor care determin─â apari┼úia inflama┼úiilor ├«n c─âile respiratorii. Se iau 6 capsule de 1000 de mg de ulei de pe┼čte pe zi. Este bine s─â cere┼úi sfatul medicului dac─â lua┼úi un tratament medicamentos cu rol anticoagulant.

Un alt remediu naturist pentru bolnavii cu astm este tratamentul cu un condiment indian ÔÇô turmericul. Acesta este un antiinflamator foarte puternic, stop├ónd eliberarea substan┼úelor asem─ân─âtoare hormonilor care sunt implicate ├«n inflama┼úie. Se pot lua capsule cu turmeric sau tinctur─â de turmeric din magazinele naturiste. Dar pudra de turmeric poate fi consumat─â ├«ntr-o cane de lapte cald de trei ori pe zi.

Remedii naturiste pentru bolnavii de astm - sfaturi utile

Remediu cu bioflavonoide, compu┼čii care dau culoarea fructelor ┼či legumelor. Ace┼čtia sunt puternici antiinflamatori ┼či antialergici. Quercetina, una dintre cele mai cunoscute bioflavonoide, inhib─â eliberarea de histamin─â. Se iau 500 de mg de trei ori pe zi, cu 20 de minute ├«nainte de mas─â.

Bolnavii de astm nu trebuie s─â fumeze ┼či nici s─â stea ├«n preajma fum─âtorilor. Fumul irit─â c─âile respiratorii. S─â nu stea ├«n preajma sobelor sau ┼čemineului. S─â nu inspire direct aer foarte rece. Mare aten┼úie la lucrurile ce pot declan┼ča o criz─â, precum parfumuri puternice, alimente foarte parfumate sau orice are un miros strident.