Remedii naturiste pentru ameţeală

1 2 jpg jpeg

Departe de a fi creaţie rigidă, corpul uman este în permanentă transformare. Celulele, în cursul vieţii lor – uneori foarte scurtă – se reînnoiesc, schimbând atomi şi molecule. Până la genele conţinute în fiecare dintre ele, care, deşi programează derularea vitală a organismului nostru foarte complex, nu rămân niciodată identice cu ele însele. Atunci când organismul semnalează nişte simptome neobişnuite în viaţa de zi cu zi, precum ameţeală, este cazul să acordăm mai multă atenţie echilibrului interior.

Ameţeala are mai multe cauze şi poate semnala boli destul de grave. Dacă ameţeala nu persistă decât pe durată scurtă de câteva zile, înseamnă că organismul tău trece prin anumite schimbări, cum sunt schimbările de temperatură, dar poate semnifica şi oboseală sau lipsa de vitamine din cauza menstruaţiei sau deshidratare.

Oricum ar fi, ameţeala nu trebuie tratată cu superficialitate, trebuie să fii atentă cât de des ţi se întâmplă şi dacă se agravează stările să consulţi medicul.

Aşadar, iată câteva remedii naturiste pentru ameţeală.

Oţetul de mere, mai ales cel preparat în casă este un excelent remediu pentru ameţeală. Se pune puţin oţet într-o cană şi peste se pune cantitate egală de apă. Dacă ai în casă miere pune peste acest amestec, ameţeala va dispărea. Oţetul este bogat în enzime şi aminoacizi ce refac echilibrul organismului, iar mierea îţi va da doza de zahăr de care ai nevoie atunci când eşti ameţită.

Ca ceaiuri sunt excelente ceaiurile de agrişe, de mentă şi de salvie. Bogate în potasiu şi vitamina C, aceste ceaiuri îţi pot restabili starea de bine. Următoarele condimente sunt excelente remedii pentru ameţeală, mai ales dacă le combini în suc de lămâie cu miere, rozmarin, coriandru, scorţişoară şi chili. Chili se prepară într-o cană de apă caldă şi se bea încet, stimulează circulaţia sanguină şi deci ajută la oxigenarea creierului.

Remedii naturiste pentru ameţeală – bea mai multă apă!!!

Ameţeala poate fi şi semn de deshidratare. Sunt multe studii care au arătat că migrenele şi durerile de cap pot fi tratate foarte simplu prin hidratarea creierului cu apă. Creierul, precum şi corpul uman funcţionează cu apă, aproximativ 75% din organismul nostru este apă, iar deshidratarea poate avea consecinţe foarte grave, începând cu ameţeală. Creierul este format în proporţie de 80% din apă şi sare. Este recomandat să bei cât de multă apă vrei.

Dacă nu te hidratezi corespunzător nu uita de cele 2 pahare pe stomacul gol, unul înainte de fiecare masă şi unul înainte cu 1-2 ore de culcare. Deci un remediu naturist foarte bun pentru ameţeală este apa în combinaţie cu sarea. 1-2 grame de sare într-un litru de apă va face ca ameţeala şi durerile de cap să dispară.

Numeroase boli grave şi afecţiuni ale organismului cu etiologie necunoscută în medicina modernă pot fi puse pe seama deshidratării cronice fără intenţie, iar tratarea durerilor de cap tot mai des întâlnite la oameni şi stările de ameţeală pot fi tratate prin simpla hidratare cu apă, care duce cu siguranţă la îmbunătăţirea condiţiei de sănătate. Deşi este cunoscut faptul că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi, cel mai bine pentru o bună funcţionare a organismului este hidratarea cu 4-5 litri de apă pe zi.