Remedii naturiste pentru acnee

1 2 jpg jpeg

Remedii naturiste pentru acnee cu ulei de arbore de ceai

Uleiul esenţial de arbore de ceai acţionează precum benzoilul peroxide, o soluţie care se foloseşte frecvent în tratarea acneei. Este ideal, căci nu doar că tratează pielea şi elimină bacteriile, dar o hrăneşte în profunzime. Din uleiul de arbore de ceai se poate prepara şi o loţiune astringentă. Pui o linguriţă de ulei de arbore de ceai într-o cană, după care torni 5 linguri cu apă, pui într-o sticlă şi păstrezi la rece. Te cureţi dimineaţa şi seara pe ten.

Remedii naturiste pentru acnee cu albuş de ou

Şi albuşul de ou dă rezultate bune în tratarea acneei. Ai nevoie de două ouă, pe care le spargi, apoi separi albuşul de gălbenuş. Aplici pe zona cu probleme albuşul de ou şi laşi să acţioneze 10 minute, apoi cureţi cu apă călduţă. Albuşurile sunt pline de proteine, iar consistenţa acestui tip de mască pentru ten va ajuta porii să se închidă.

Citeşte şi:

- Mod inedit de tratare a acneei

- Află cum scapi de urmele lăsate de acnee

- Aşa tratezi corect acnee

Remedii naturiste pentru acnee: alimente bogate în betacaroten

Datorită puternicului efect antioxidant, betacarotenul este o substanţă care grăbeşte vindecarea coşurilor provocate de acnee. Printre alimentele bogate în această substanţă, se numără morcovul, spanacul, salata verde, roşiile şi pepenele galben.

Şi aloe vera este foarte eficientă. Scurge gelul din frunza de aloe într-un vas, apoi aplică pe faţă şi lasă să acţioneze o jumătate de oră. Este extrem de important să bei doi litri de apă, zilnic.