Remedii naturiste pentru a scăpa de migrenă

1 2 jpg jpeg

Migrena este una dintre cele mai răspândite afecţiune din România, ce se poate defini ca fiind o durere intensă la nivelul capului, care persistă de la 4- 72 de ore, repetându-se des.

Din păcate această problemă se pare că este cu caracter ereditar. Astfel că dacă ai persoane în familie care suferă de migrenă, în special mama sau bunica, este posibil ca şi tu să fii predispus.

Împotriva acestei afecţiuni s-au căutat mereu soluţii şi remedii, astfel că îţi prezentăm mai jos câteva remedii naturiste, care deşi par banale te asigurăm că sunt funcţionale.

Din ce cauză apar?

Chiar dacă nu se cunosc exact cauzele medicale care conduc la formarea migrenelor, specialiştii afirmă că lipsa activităţii fizice, a hidratării, a alimentaţiei corespunzătoare pot conduce încet dar sigur la apariţia aceastor dureri înspăimântătoare.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul cartofilor AICI

Banana ţine migrena la distanţă

Dacă ai o intoleranţă la medicamente sau doar vrei să apelezi la medicina naturistă atunci acest remediu este pentru tine.

Aplică o coajă de banană pe frunte şi vei simţi cum durerea de cap se ameliorează. Ai grijă ca partea interioară a coajei să fie pe fruntea ta timp de cel puţin 5 minute şi vei simţi cum durerea dispare.

1 2 jpg jpeg

Dacă tot foloseşti coaja pentru a o aplica pe frunte, nu neglija nici cantitatea de potasiu pe care fructul în sine o conţine.

Alege mereu bananele care sunt coapte foarte bine, asta doar în cazul în care nu ai probleme cu diabetul. Dacă vrei să scazi glicemia este indicat să mănânci o banană cu coaja verde. Altfel, efectul este invers.

Ceaiul de ghimbir

Un studiu realizat în 2014 a scos la iveală faptul că această plantă are proprietăţi analgetice similare pastilelor ce promit să combată migrenele şi nu numai.

Astfel că este indicat ca în momentul în care simţi că te ia durerea de cap să bei cu mici înghiţituri un ceai de ghimbir. Pentru un efect şi mai bun încearcă să elimini de tot zahărul din alimentaţia ta şi mai ales din ceai.

1 2 jpg jpeg

Unde mai pui şi faptul că este de mare folos şi în cazul în care vrei să scapi de câteva kilograme , sau de ţesutul adipos din jurul taliei.

Compresele cu cartofi

O altă modalitate naturiste de combatere a migrenelor. Astfel, aplică o compresă făcută din cartofi cruzi daţi prin răzătoare, la care adaugă nişte gheaţă şi apoi aplică la nivelul frunţii.

Practic avem de a face cu acelaşi principiu ca şi la banane. Potasiul care se absoarbe prin piele ajută instant la calmarea durerilor de cap, afirmă specialiştii de la institutul spaniol Mayo Clinic.