Remedii naturale pentru oboseala cronică

1 2 jpg jpeg

Din punct de vedere clinic, există o simtomatologie cronică de tip anxios şi depresiv. Acestea debutează şi evoluează după alte tipare, au un alt răspuns la tratamentul psihotrop.

Oboseala, principalul simptom

Principalul simptom este oboseala sau extenuarea severă care durează de cel puţin 6 luni şi nu se ameliorează semnificativ la odihnă. Aceasta afectează viaţa personală, socială şi profesională.

Alternează regimul cu mişcarea

Întrucât cauza acestei suferinţe este necunoscută, nu există un remediu convenţional. Majoritatea medicilor recomandă un regim alternativ de exerciţii fizice uşoare şi gradate cu perioade de odihnă atunci când simptomele sunt în mod special severe. Pacienţii sunt încurajaţi să-şi continue activităţile zilnice şi gestioneze oboseala cât de mult pot.

Este foarte important tratamentul la domiciliu. Adaptarea programului, îmbunatăţirea ritmului de somn, exerciţiile fizice, pot ameliora starea pacientului. Pot fi de ajutor şi şedinţele de psihoterapie. Află AICI cum combaţi oboseala prin dietă!

Foloseşte plante care sporesc imunitatea!

Stimulente ale sistemului imunitar pe bază de plante, precum echinacea şi astragalul, pot ajuta pe termen lung. De asemenea, ierburile tonifiante conferă o stimulare a energiei pe perioada de recuperare, însă administrarea lor timpurie poate istovi organismul.

Încearcă şi tincturi de pelin sau genţiană înaintea meselor pentru a îmbunătăţi digestia. O infuzie din cantităţi egale de verbină şi ovăz poate ajuta în tratarea depresiilor.

Atenţie!

Nu sta mai mult de 2-3 ore nemâncat şi consumă alimente pe bază de zahăr natural precum fructele uscate. Mănâncă orez brun, pâine integrală, paste şi cartofi. Evită alcoolul, cofeina, dulciurile şi alte mâncăruri care au o valoare nutritivă scăzută.