Remedii naturale pentru nasul înfundat

1 2 jpg jpeg

Durerea în gât, nasul înfundat, durerile musculare, tusea, febra, sunt simptome frecvent întâlnite în această perioadă. Deşi se spune că o răceală durează în jur de o săptămâna, îţi doreşti să scapi de simptomele neplăcute cât mai rapid. În cazul nasului înfundat, micile trucuri urmate acasă pot face minuni.

Bea ceai de lămâie Lămâia ajută în lupta cu răceala şi combate virozele datorită conţinutului bogat în vitamina C. Un tratament natural împotriva congestiei nazale este să bei ceai de lămâie fierbinte. Te va ajuta să îţi eliberezi nasul de nesuferitele mucozităţi.

Picături cu apă sărată

Sarea cu apă este unul dintre cele mai simple remedii contra nasului înfundat. Soluţia salină ajută la subţierea mucusului, care devine mai uşor de eliminat, dar şi la curăţarea sinusurilor de factorii iritanţi. Fierbi o cană cu apă, o laşi să se răcească, apoi o amesteci cu o jumătate de linguriţă de sare. Îţi pui câte 1-2 picături din această soluţie în fiecare nară, de câteva ori pe zi, până când starea ta se îmbunătăţeşte. După ce ai turnat picăturile, suflă, pe rând, fiecare nară – cu grijă, ca să nu îţi provoci hemoragii nazale.

Ceapa este medicamentul naturist cel mai potrivit pentru gripă şi răceală.Ai nevoie de o ceapă pe care să o zdrobeşti pe o farfurie. Apoi respiră pentru o perioadă cât mai lungă de timp ţinând ceapa în dreptul nasului. Chiar dacă nu este o metodă plăcută, îşi va face efectul rapid şi vei obţine un nas desfundat.

Află AICI cum deosebeşti gripa de răceală

Infuzia cu busuioc

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antifungice şi antivirale, busuiocul poate fi folosit în tratamentul congestiei nazale. Mestecă 1-2 frunze de busuioc proaspăt dimineaţa şi seara, înainte de culcare. De ajutor este şi infuzia cu busuioc. Pui 8-10 frunze de busuioc într-o cană cu apă fierbinte, laşi un sfert de oră la infuzat, apoi adaugi o linguriţă de miere. Bei câte o cană, de 2-3 ori pe zi.

Un remediu foarte simplu pentru desfundarea nasului presupune inhalarea vaporilor de apă. Fierbe într-un vas puţină apă şi apleacă-te deasupra lui. Pune-ţi pe cap un prosop pentru a creşte eficienţa acestui remediu şi a nu lăsa vaporii să se piardă.