Remedii naturale pentru menstruaţia neregulată

1 2 jpg jpeg

Ghimbirul

Pentru că reglează menstrele şi te scapă de crampele abdominale, ghimbirul e utilizat cu succes de multe femei. Pune o linguriţă de ghimbir pulbere sau 1 cm de ghimbir proaspăt într-un ibric cu 250 ml de apă şi fierbe 5 minute. Adaugă o linguriţă de miere şi bea amestecul după masă, de trei ori pe zi timp de o lună.

Gălbenelele

Un alt remediu uşor de găsit e reprezentat de gălbenele. Acestea joacă un rol important în circulaţia sângelui şi au proprietăţi analgezice, aşa că nu doar o să regleze menstruaţia ci o să te scape şi de durerile asociate cu aceasta. Toarnă 250 de ml de apă fierbinte peste o lingură de flori de gălbenele sau două pliculeţe de ceai şi lasă să se infuzeze acoperit timp de 15 minute. Strecoară ceaiul şi bea 2-3 căni pe zi înainte de masă.

Creţişoara

Creţisoara, numită şi umbrarul-doamnei, ere efect de reglare hormonală şi, în plus, combate stările neplăcute care apar pe durata ciclului. Toarnă 250 ml de apă fierbinte peste o lingură de plantă şi lasă la infuzat un sfert de oră. Strecoară şi bea 3 căni pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Trifoiul roşu

Reglator al echilibrului hormonal feminin, trifoiul roşu are şi efecte mineralizante şi sedative. Peste 2 linguriţe de plantă mărunţită se toarnă o cană de apă clocotită şi se lasă acoperit 10 minute. Se beau două cani pe zi.

Oţetul de mere

Anumite studii arată că oţetul de mere te ajută nu doar să îţi reglezi zahărul din sânge, ci şi să ai un ciclu menstrual regulat. Amestecă o linguriţă de oţet de mere cu o linguriţă de miere într-un pahar cu apă şi bea înainte de masă. În plus, menstruaţia abundentă se echilibrează dacă bei acest amestec chiar în timpul ciclului.