Remedii naturale pentru buzele uscate şi crăpate

1 2 jpg jpeg

Dacă îţi umezeşti prea des buzele cu limba, dacă fumezi sau stai la soare fără să foloseşti un balsam sau un ruj de buze, acestea se vor usca excesiv şi, în funcţie de gradul de deshidratare, vor sângera. Una dintre cele mai simple soluţii este să îţi cumperi un balsam de la farmacie şi să îl foloseşti de mai multe ori pe zi. Remedii naturale găseşti şi la tine în bucătărie.

Remedii naturale pentru buzele uscate şi crăpate. Zahăr şi ulei de măsline

Exfolierea este esenţială pentru a avea o piele sănătoasă, prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui la nivelul ei, iar zahărul este un ingredient natural potrivit pentru exfoliere. Amestecă 1 linguriţă de zahăr cu câteva picături de ulei de măsline, fără a lăsa zahărul să se dizolve. Aplică amestecul pe buze şi masează cu mişcări circulare 1 minut, apoi spală-te cu apă călduţă.

Ulei de cocos şi arbore de ceai

Agent hidratant foarte bun, uleiul de cocos conţine acizi graşi care furnizează buzelor catifelarea şi supleţea de care au nevoie. Uleiul de arbore de ceai are rolul de a accelera procesul de reparare a buzelor crăpate şi de a preveni infecţiile. Pune într-o linguriţă 2 picături de ulei de cocos şi 1 picătură de ulei de arbore de ceai şi masează-ţi buzele cu acest amestec de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Remedii naturale pentru buzele uscate şi crăpate.  Remedii naturale pentru buzele uscate şi crăpate.  Unt de cacao

Sursă bună de acizi graşi esenţiali, untul de cacao este indicat pentru hidratarea intensă a pielii. În fiecare seară, timp de 1 săptămână, aplică pe buze o cantitate mică de unt de cacao şi las-o să acţioneze peste noapte.

Suc de castravete

Un excelent hidratant, castravetele te va ajuta să scapi de cojiţele care se formează pe buze atunci când ţi se usucă prea tare şi le va lăsa moi şi mătăsoase. Masează-ţi buzele 2 minute cu o felie de castravete crud. Lasă sucul să acţioneze pe buze 10 minute şi apoi spală-le cu apă călduţă.

Remedii naturale pentru buzele uscate şi crăpate.  Ceai verde

Compuşii din ceaiul verde ajută la înlăturarea uscăciunii buzelor şi la rehidratarea acestora. Scufundă un pliculeţ de ceai verde în apă fierbinte 3 minute. Lasă să se scurgă excesul de lichid din pliculeţ şi apoi ţine-l între buze aproximativ 5 minute. Repetă operaţiunea zilnic până constaţi că buzele tale arată şi se simt catifelate.

Atenţie! Dacă buzele nu ţi se vindecă folosind aceste remedii, e posibil să fie vorba despre o bacterie care a pătruns prin pielea crăpată, deci e indicat să consulţi un medic.