Remedii naturale care te scapă de riduri

1 2 jpg jpeg

Pe lângă adoptarea unor obiceiuri sănătoase de viaţă, există şi remedii naturale eficiente care atenuează liniile fine de expresie, hidratând pielea în profunzime.

Iată câteva dintre ele!

Ulei din sâmburi de struguri

Datorită proprietăţilor sale intens nutritive, care menţin pielea tânără pentru mai mult timp, acest ulei este deosebit de eficient pentru zona ochilor. De asemenea, uleiul de struguri ajută la vindecarea rănilor, în timp ce concentraţia de antioxidanţi previne apariţia ridurilor.

Vitamina E

Ajută la hidratarea în profunzime a pielii uscate şi oferă un aspect mai tineresc pielii. Capsulele de vitamina E se aplică pe pielea din jurul ochilor şi pe zonele cu riduri, în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este ideal pentru prevenirea şi combaterea ridurilor, însă şi pentru hidratarea intensă a pielii uscate. Rezultatele se văd într-o săptămână, dacă este aplicat zi de zi. Foloseşte-l de cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână ca să ai mereu o piele radiantă.

Avocado

Pulpa de avocado diminuează ridurile din jurul ochilor sau liniile fine de expresie. Se taie un avocado în două şi se aplică pulpa pe zona din jurul ochilor.

Castravete

Aplicarea de rondele de castravete este o soluţie perfectă pentru ochii obosiţi. Acestea ,,îmblânzesc'' ridurile deja existente şi diminuează cearcănele.

Suc de portocală

Stoarce o portocală şi aplică zeama obţinută cu ajutorul unei dischte demachiante pe zonele cu riduri, dimineaţa şi seara. Într-o săptămână, vei observa o schimbare interesantă în ceea ce priveşte starea pielii.

Ulei de ricin

Reprezintă unul dintre cele mai vechi remedii pentru atenuarea ridurilor profunde. Masează tenul cu 2-3 picături din acest ulei până este absorbit în piele. Repetă acest procedeu de 2 ori pe săptămână.

Iaurt

Curăţă bine tenul şi tamponează-l cu un prosop curat pentru a-l usca. Amestecă o lingură de iaurt natural cu o lingură de miere, o lingură de suc de portocale şi 2-3 rondele de banane. Se amestecă bine ingredientele până se obţine o pastă omogenă, după care se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze 20 de minute. Se clăteşte apoi cu apă călduţă. Pielea va rămâne hidratată, mătăsoasă şi mai luminoasă.