Remedii naturale care te scapă de durerile de dinţi

1 2 jpg jpeg

Clăteşte gura cu infuzie de mentă

Ca să ameliorezi durerea, cel puţin pe moment, pisează un pumn de frunze proaspete de mentă, apoi toarnă 100 ml de apă clocotită. După ce se răceşte, îţi clăteşti gura cu soluţia obţinută.

Ca să „amorţeşti“ din durere, poţi pune şi gheaţa pe obrazul cu dintele dureros. Pui gheaţa într-un tifon, apoi o aplici direct pe obraz. Durerile de dinţi pot fi ameliorate şi dacă pui două-trei picături de ulei de cuişoare pe zona dureroasă.

Aplică usturoi pisat pe dintele dureros

Un remediu eficient este usturoiul. Pisezi doi-trei căţei de usturoi, apoi pui amestecul într-un tifon şi aplici pe dintele dureros.

Are proprietăţi antibacteriene, dar este şi un puternic antibiotic natural, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea inflamaţiei şi la scăderea intensităţii durerii. În caz că nu ai usturoi la îndemână, poţi apela la ceapă, fiindcă şi aceasta are proprietăţi antibiotice.

Ceaiul de muşeţel, eficient

În cazul durerilor provocate din cauza cariilor, îţi poţi clăti gura cu ceai de muşeţel neîndulcit. Are acţiune antiseptică şi antiinflamatoare.

Ceaiul îl obţii din două linguri de flori uscate de muşeţel, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Laşi să se răcească şi apoi îţi clăteşti cavitatea bucală, insistând mai mult în zona dureroasă. Eficient în acest caz este şi ceaiul de coada-şoricelului, dar şi cel de salvie.

Proprietăţi dezinfectante are şi infuzia de nalbă. Pui o lingură de rădăcină de nalbă pisată într-o cană şi torni apă fierbinte, până aproape să se umple. Laşi să se răcească apoi îţi clăteşti gura cu aceasta.