Remedii naturale care reduc simptomele osteoartritei

1 2 jpg jpeg

Boala afecteaza adesea articulaţiile coloanei vertebrale, a degetelor de la mână, a şoldului, a genunchilor sau a degetelor de la picioare.

Pe lângă tratamentul indicat de medicul specialist se poate opta şi pentru următoarele remedii naturale, care au rolul de a diminua simptomele acestei afecţiuni.

Turmeric, împotriva inflamaţiilor

În compoziţia turmericului se găseşte curcumină, o substanţă care are proprietăţi antiinflamatorii.

Astfel, curcumina are un rol important în reducerea durerii şi a umflăturii cauzate de frecarea oaselor în lipsa cartilajelor.

Aşadar, foloseşte curcumină la prepararea mâncărurilor sau bea, în fiecare seară, un pahar de lapte în combinaţie cu un vârf de praf de turmeric.

Ghimbirul diminuează durerile

Ghimbirul are aceleaşi proprietăţi ca şi turmericul. Pe lângă faptul că reduce inflamaţiile, ghimbirul diminuează durerile cauzate de osteoartrită.

Pentru a beneficia de proprietăţile acestei plante, bea în fiecare zi o cană de ceai de ghimbir.

Sarea Epsom, un analgezic natural

Sarea Epsom sau sarea amară este analgezic natural folosit de sute de ani pentru tratarea durerilor cauzate de diferite afecţiuni.

De asemenea, sarea Epsom ajută la îmbunătăţiriea flexibilităţii oaselor şi a musculaturii, reduce inflamaţiile şi menţine în limite normale nivelul electroliţilor din organism.

Eucaliptul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Masajul cu ulei de eucalipt îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în zonele afectate, reduce inflamaţiile şi durerea şi creşte flexibilitatea articulaţiilor.

Specialiştii recomandă masarea cu ulei a zonelor afectate de două ori pe zi.