Remedii inedite cu bicarbonat de sodiu

1 2 jpg jpeg

Puteti folosi bicarbonat pentru iritaţiile zonei intime

Bicarbonatul de sodiu calmează iritaţiile intime, în special pe cele provocate de o lenjerie de corp prea strâmtă (care freacă pielea) sau de raporturile sexuale. Toarnă apă călduţă într-un vas, adaugă 5 linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu şi fă o baie de şezut. Stai în apă 10 minute şi repetă procedeul şi în ziua următoare.

Bicarbonatul opreşte sughiţul

Sughiţul tău nu vrea să se mai oprească? Secretul este să bei un pahar mare de apă în care ai diluat o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Goleşte paharul dintr-o singură înghiţitură şi sughiţul va dispărea ca prin farmec.

Tratează micozele cu bicarbonat

Micoza picioarelor se vindecă rapid cu bicarbonat de sodiu. Diluează 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu într-un vas mare şi înmoaie picioarele în apă timp de 10 minute. Repetă procedeul zilnic până la vindecare.

Bicarbonatul vindecă micozele vaginale

Micozele vaginale sunt deseori consecinţa unui pH prea ridicat al mucoasei. Se "instalează" pe nesimţite, iar combaterea lor nu e deloc uşoară. Bea un pahar de apă în care ai diluat 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. În felul acesta, vei regla aciditatea organismului.

Mâncărimi ale pielii capului

Pielea capului este mai sensibilă la unele persoane decât la al­te­le, iar şamponul o irită şi o usucă şi mai tare. Pentru a calma mâncărimea, pune 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu în şamponul tău obişnuit. Ime­diat ce mâncărimea dispare, foloseşte un şampon clasic pen­tru păr sensibil.

Împotriva bătăturilor poti folosi bicarbonat

Dacă ai bătături la picioare, prepară o pastă pe bază de bicarbonat de sodiu, care să le usuce. Diluează, într-un bol, 6 linguri de bicarbonat de sodiu în 2 pahare de apă şi amestecă bine. Rezultatul: o pastă groa­să, pe care o aplicai pe zona afectată şi o laşi să se usuce.

Hemoroizi

Hemoroizii sunt nişte ve­ne sensibile care se infla­mea­ză, la nivelul anusului şi al rectului. Adeseori, re­zultatul tratamen­telor medicale întârzie şi atunci poţi apela la băile de şezut. Toarnă apă călduţă într-un lighean, diluează în ea 3 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi stai cu şezutul în apă vre­me de 15 minute. Încet-încet, venele vor reveni la normal.