Remedii inedite care chiar funcţionează

1 2 jpg jpeg

Remedii inedite care chiar funcţionează: oţetul de mere tratează cuticulele infectate

Oţetul de mere are proprietăţi naturale antibacteriene, astfel că vindecă cu succes infecţia cuticulelor. Aplică pe locul infectat oţet de vin alb diluat cu apă timp de 15 minute, în fiecare zi.

Remedii inedite care chiar funcţionează: elimină mătreaţa cu aspirină

Aspirina con┼úine acidu salicilic, un ingredient antiacnee, cu propriet─â┼úi de exfoliere ac celulelor moarte. Acidul salicilic elimin─â, ├«ns─â, ┼či m─âtrea┼úa - zdrobe┼čte o pastil─â ┼či adaug-o ├«n ┼čamponul pe care ├«l folose┼čti ├«n mod regulat. Aplic─â ┼čamponul ┼či las─â-l s─â ac┼úioneze timp de 5-10 minute pe scalp, apoi cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Remedii inedite care chiar funcţionează: actul sexual calmează migrenele

Potrivit unui studiu efectuat, 43% dintre persoanele implicate au sim┼úit o ameliorare a simptomelor dup─â primul orgasm. De altfel, oamenii de ┼čtiin┼ú─â sunt de p─ârere c─â endorfinele eliberate ├«n timpul actului sexual atenueaz─â durerile.

Remedii inedite care chiar func┼úioneaz─â: r─âul de mi┼čcare trece cu l─âm├óie

R─âul de mi┼čcare este adesea ├«nso┼úit de exces de saliva┼úie. Taninurile din componen┼úa l─âm├óii (compu┼čii astringen┼úi) usuc─â gura ┼či elimin─â saliva, amelior├ónd starea de grea┼ú─â.

Remedii inedite care chiar funcţionează: tratează eczemele cu bicarbonat de sodiu

Pielea afectat─â de eczeme tinde s─â fie mai acid─â, iar bicarbonatul de sodiu are rolul de a-i reda un pH-ul neutru ┼či de a provoca descuamarea pielii moarte.

Astfel, se amestec─â o linguri┼ú─â de bicarbonat de sodiu cu ap─â c─âldu┼ú─â ┼či se aplica pasta ob┼úinut─â pe locul afectat timp de 15 minute, de trei ori pe s─âpt─âm├ón─â.

Remedii inedite care chiar funcţionează: salvia calmează inflamaţiile

Un studiu publicat în European Journal of Medical Research a dezvăluit că spray-urile care conţin 15% salvie au atenuat semnificativ inflamaţiile în mai puţin de două ore.

Remedii inedite care chiar funcţionează: alcoolul elimină miroul neplăcut al picioarelor

Alcoolul ucide bacteriile ┼či ciupercile de la nivelul pielii piciorului ┼či elimin─â, totodat─â, excesul de transpira┼úie ce provoac─â mirosul nepl─âcut.

Astfel, se freac─â ├«n fiecare diminea┼ú─â picioarele cu o dischet─â demachiant─â ├«nmuiat─â ├«n alcool, pentru a preveni transpira┼úia ┼či a controla mirosul de-alungul ├«ntregii zile.