Remedii din natură pentru sănătatea orală

1 2 jpg jpeg

Gargară cu bicarbonat de sodiu

Infecţia cu Candida albicans poate fi combătută dacă faci gargară cu bicarbonat de sodiu. Amesteci o linguriţă de praf de bicarbonat la 100 ml de apă şi faci gargară cu soluţia obţinută, de trei-patru ori pe zi. Gargara este eficientă şi pentru calmarea durerilor în gât.

Rozmarin contra halitozei

Mirosul neplăcut al respiraţiei poate fi eliminat cu ajutorul unei infuzii de rozmarin. O prepari din două linguriţe de plantă mărunţită, peste care torni 200 ml de apă fierbinte. Laşi să se răcească şi faci gragară. Poţi mesteca şi câteva frunze de pătrunjel, pentru că ajută la eliminarea mirosului neplăcut al gurii. Eficientă este şi gargara cu infuzie de salvie.

Cum mirosul neplăcut al gurii poate fi semnul unei afecţiuni dentare, al unei afecţiuni de stomac sau al unei infecţii respiratorii, este important să mergi şi la medic.

Usturoiul calmează durerile de dinţi

O durere sâcâitoaare de dinţi poate fi ameliorată cu ajutorul usturoiului, cunoscut pentru proprietăţile antibacteriene şi antiinflamatoare. Pisezi câţiva căţei de usturoi şi aplici pe locul dureros. La ameliorarea durerii ajută şi dacă îţi clăteşti gura cu o soluţie obţinută din apă cu sare.

Salvia, utilă dacă ai gingii inflamate

Dacă ai gingiile inflamate poţi folosi o soluţie formată dintr-o linguriţă de salvie şi 200 ml de apă. Îţi clăteşti gura de câteva ori pe zi. Salvia are proprietăţi astringente.