Remedii din lumea întreagă pentru hipertensiune

1 2 jpg jpeg

Hipertensiunea poate fi consecinţa mai multor condiţii şi afecţiuni diverse sau poate reprezenta ea însăşi o afecţiune.

În diferite ţări ale lumii, oamenii folosesc remedii diverse contra hipertensiunii. Iată câteva dintre ele!

Remedii pentru hipertensiune - Suc de ţelină cald, în China

Se spală bine o ţelină întreagă, com­pusă din rădăcină şi frunze. Ţelina se bagă în storcătorul de fructe pentru a o transforma în suc, se adaugă 1-2 linguri de miere şi se încălzeşte compoziţia într-un vas, până dă în clocot. Se bea de două ori pe zi, di­mi­nea­ţa şi seara.

Remedii pentru hipertensiune - Frunze de măslin şi usturoi, în Franţa

Usturoi macerat

Zdrobeşte seara un căţel de us­tu­roi şi lăsă-l la macerat peste noap­te, într-o cană de apă. Bea lichidul dimineaţa, pe stomacul gol.

Orez şi mere

Francezii susţin că orezul şi merele sunt cel mai puternic regim antihiper­ten­siune. Introdu-le cât mai des în alimentaţia ta.

Frunze de măslin

Pune 20 de frunze de măslin într-o oală cu apă fierbinte (250 ml) şi las-o să scadă la foc mic, până ce se reduce la jumătate. Strecoară ceaiul şi bea-l dimineaţa şi seara, îndulcit cu puţină miere.

Remedii pentru hipertensiune - Argilă, în Germania

Sebastian Kneipp, un celebru preot vindecător, recomanda trei remedii cu apă contra hipertensiunii: băile calde sau sauna, pentru a pro­voca transpiraţia, spălare generală cu apă rece, care reduce presiunea sângelui, şi cataplasmele cu apă şi argilă.

Acestea se aplică în felul următor: se ia o bucată de pânză de circa 10 centimetri lăţime şi cu o lungime 30-40 cm. Se înmoaie într-un amestec format din 125 grame argilă (o jumătate de cană) dizolvată în 4-5 linguri de apă. Se stoarce bandajul, apoi se aplică înfăşurat în jurul piciorului, de la glezne până la genunchi. Are proprietatea de a deturna sângele din zona capului, direcţionându-l către picioare.