Remedii cu miere pentru artrită

2 jpg jpeg

Cauza ei nu se cunoaşte cu exactitate, dar boala este inclusă în categoria bolilor autoimune. Acest lucru înseamnă că sistemul imunitar al organismului produce anticorpi care atacă propriile ţesuturi. Debutul constă în inflamaţia cronică a membranei care căptuşeşte interiorul articulaţiilor. Apoi, inflamaţia se extinde către alte structuri articulare precum cartilajul, tendoanele, ligamentele, muşchii şi oasele.

Miraculoasa miere, în combinaţie cu alte substanţe binefăcătoare, atenuează semnificativ simptomele celor care suferă de artrită.

Iată, aşadar, câteva reţete naturiste cu miere împotriva artritei:

Remedii cu miere pentru artrită: miere, scorţişoară şi ceai verde

Se face o infuzie de ceai verde în care se adaugă două linguriţe de miere naturală şi una de scorţişoară. Amestecaţi şi lăsaţi ceaiul să se răcească. Beţi de două ori pe zi.

Acest amestec special din miere şi plante contracarează inflamaţiile datorită conţinutului bogat de antioxidanţi, mai ales dacă este combinat cu un masaj al încheieturilor dureroase.

Remedii cu miere pentru artrită: miere şi oţet de mere

Fierbeţi apă şi adăugaţi o lingură de miere şi două linguriţe de oţet de mere. Beţi această infuzie de două ori pe zi, iar efectele benefice se vor vedea în aproximativ două trei săptămâni de cură.

Combinaţia de miere şi oţet de mere face minuni pentru sistemul digestiv, ajutând la detoxifierea organismului şi la menţinerea unui echilibru adecvat acid/alcalin al organismului. Nutrienţii din aceste două ingrediente naturale - acid tartric, fosfor, magneziu, calciu, magneziu, pectină şi siliciu - atenuează simptomele artritei.

Remedii cu miere pentru artrită: ceară de albine şi ulei de măsline

Ceara de albine poate fi utilă în calmarea durerilor provocate de artrită, dacă ea este aplicată pe locurile dureroase.

Astfel, se topeşte un pumn de ceară de albine într-un repicient peste care se adaugă câteva picături de ulei de măsline şi amestecă bine. Când ceara devine complet lichidă, se opreşte focul şi se lasă la racit până când aceasta poate fi aplicată pe încheieturile dureroase. Lăsaţi ceara să se răcească complet pe zona afectată pănâ când aceasta formează o peliculă şi poate fi dezlipită.

Acest tratament reduce inflamaţiile şi calmează durerile articulare. În multe cazuri, acest remediu s-a dovedit a fi de succes.