Remedii contra stărilor nervoase

1 2 jpg jpeg

Valeriană

O plantă cu proprietăţi calmante este valeriana. Dizolvi 20-30 de picături de tinctură într-o ceaşcă cu apă şi iei remediul, de două ori pe zi. Poţi apela şi la suplimente alimentare pe bază de valeriană.

Levănţică

Efect calmant are şi uleiul esenţial de lavandă, o altă plantă cu proprietăţi calmante. Pui două-trei picături în apă călduţă în camera în care stai. Va crea o atmosferă relaxantă.

Ceai de muşeţel

În mometele de stres şi de agitaţie, lasă totul deoparte şi pregăteşte-ţi un ceai de muşeţel. Are efecte puternice de calmare a stărilor nervoase.

Efectul benefic al acestei plante în ceea ce priveşte anxietatea a fost demonstrat şi de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Pennsylvania, în urma unui studiu la care au participat pacienţi care sufereau de axietate. După opt săptămâni în care au băut zilnic ceai de muşeţel, simptomele bolii s-au diminuat simţitor.

În momentele de stres şi anxietate, ca să te eliberezi de energiile negative este esenţial să faci sport. Dacă nu ai posibilitatea să mergi la sală, optează pentru o alergare uşoară în parc.

Mergi pe jos cel puţin 30 de minute pe zi şi în loc să iei liftul, urcă pe scări. Şi exerciţiile de meditaţie te vor ajuta. Şi dansul sau câteva şedinţe de yoga sunt recomandate în astfel de situaţii.

Aromoterapie

Uleiurile esenţiale de iasomie, de lavandă, de muşeţel sau de busuioc sunt o altă metodă cu ajutorul căreia vei reuşi să calmezi stările nervoase.