Remedii contra asteniei de toamnă

1 2 jpg jpeg

Valeriana alungă insomniile

Această plantă este unul dintre cele mai bune remedii împotriva insomniilor, întrucât are efect calmant asupra organismului. De asemenea, valeriana este indicată în caz de anxietate, tulburări emoţionale şi depresie.

Passiflora tratează anxietatea

Passiflora, cunoscută şi sub numele de Floarea patimilor, are proprietăţi anxiolitice. Datorită lor, se remarcă, în mod special, utilitatea în tratarea anxietăţii. De asemenea, passiflora este unul dintre cele mai eficiente somnifere naturale.

Sunătoarea, un antidepresiv natural

Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că sunătoarea este cel mai bun remediu natural împotriva depresiei, întrucât substanţele active din compoziţia plantei au rolul de a reechilibra balanţa emoţională. În plus, sunătoarea este de un real folos şi în cazul persoanelor care adorm greu şi au un somn zbuciumat.

Rozmarinul combate oboseala

Stările de oboseală pot fi combătute cu rozmarin, întrucât planta are un efect tonic asupra organismului. De asemenea, rozmarinul activează circulaţia sângelui, înviorează mintea, stimulează digestia şi reduce durerile de cap.

Ginsegul fortifică organismul

La fel ca şi rozmarinul, ginsengul este un alt remediu bun împotriva stărilor de oboseală. În plus, ginsengul fortifică organismul, crescând capacitatea acestuia de a rezista în situaţii stresante.