Remedii care te scapă de durerile dentare

1 2 jpg jpeg

Remedii care te scapă de durerile dentare - Muşeţelul, pentru afecţiunile gingiei

Afecţiunile gingiei se vindecă mai rapid dacă apelezi la remediile pe bază de muşeţel. Poţi prepara o infuzie din patru linguriţe cu flori de muşeţel, la 200 ml apă. Ţii infuzia în gură câteva minute, de patru-cinci ori pe zi.

La fel de eficientă este şi infuzia preparată din două linguri de sunătoare la o cană cu apă, cu care se face gargară de câteva ori pe zi. Are efect calmant şi antiinflamator.

Remedii care te scapă de durerile dentare - Usturoiul, util în caz de infecţii dentare

Unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale este usturoiul, de aceea este util în cazul infecţiilor dentare. Până să ajungi în cabinetul medicului stomatolog, masezi gingia din zona dintelui sau a măselei dureroase cu usturoi pisat.

Dacă durerea este intensă, poţi lăsa usturoiul pe gingie cam o oră. Durerile dentare mai pot fi ameliorate şi dacă apelezi la o soluţie obţinută din apă cu sare.

Remedii care te scapă de durerile dentare - Podbalul, efect calmant

Dacă durerea de dinţi a apărut în urma unei extracţii dentare, apelează la podbal. Speli câteva frunze, după care le aplici pe zona dueroasă. Poţi apela şi la o infuzie dintr-o lingură de frunze de podbal, peste care torni o cană cu apă fierbinte. Îţi clăteşti gura, de câteva ori pe zi, cu soluţia obţinută.

Remedii care te scapă de durerile dentare - Ulei de cuişoare

Sâcâitoarele dureri cauzate de cariile dentare pot fi ameliorate dacă apelezi la uleiul esenţial de cuişoare. Acest ulei are proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene.

Înmoi un tifon în ulei esenţial, apoi îl aplici pe zona dureroasă, în special pe gingie. Laşi să acţioneze jumătate de oră.