Remedii care te scapă de constipaţie

1 2 jpg jpeg

Evită alimentele care te balonează

Este important să ţii cont de faptul că fibrele trebuie să fie incluse în alimentaţie în fiecare zi, pentru că ajută la reglarea tranzitului intestinal.Cerealele, pâinea neagră şi fructele, în special prunele, consumate în stare proaspătă ori sub formă de compot sunt importante surse de fibre. Şi somchinele uscate sunt foarte eficiente.

Dacă te confrunţi cu o astfel de problemă, încearcă să eviţi consumul de alimente care favorizează apariţia balonării, precum varza, conopida, ridichile şi castraveţii. Evită, de asemenea, băuturile acidulate şi berea. Nu sunt indicate nici mâncărurile din orez, ciocolata, peştele gras şi carnea de porc.

Bea doi litri de apă, zilnic

Specialiştii în nutriţie susţin că scapi mai uşor de această suferinţă dacă te vei obişnui să bei în fiecare dimineaţă un pahar cu apă sau cu suc de portocale, pe stomacul gol. Totodată, în decursul unei zile, este bine să bei doi litri de lichide.Dacă eşti o persoană sedentară, trebuie să-ţi corectezi cât mai repede acest obicei. Este indicat să faci cel puţin 30 de minute de mişcare zilnic. Poţi alege să mergi pe jos la serviciu sau să practici un sport precum jogging-ul, înotul sau gimnastica.

Uleiul de măsline, un remediu eficient

Dimineaţa, pe stomacul gol, poţi apela la un remdiu simplu, pe care îl obţii cu ajutorul uleiului de măsline, un stimulat al sistemului digestiv. Nu trebuie decât să iei o linguriţă de ulei de măsline. Îl poţi amesteca şi cu o linguriţă de zeamă de lămâie.

Un alt remediu la care poţi apela este bicarbonatul de sodiu. Pui o lingură de bicarbonat într-un pahar cu apă călduţă şi amesteci bine, după care bei.