PRUNELE previn anemia

1 2 jpg jpeg

Sunt energizante. Prunele au puternice calităţi energizante datorită zaharurilor pe care le conţin în cantitate mare şi care intervin şi stimulează atât sistemul muscular, cât şi pe cel nervos.

Întăresc organismul

Se folosesc şi în cazul anemiilor, datorită prezenţei sărurilor de fier şi a vitaminei C, care duc la îmbogăţirea hemoglobinei din sânge. Prunele uscate îşi păstrează pentru mult timp proprietăţile, având capacitatea de a creşte nivelul hemoglobinei, astfel încât să împiedice apariţia anemiei.

Scad aciditatea gastrică

Au capacitatea de a curăţa intestinul şi de a stimula secreţia, contribuind la scăderea acidităţii gastrice, fiind utile în gastrite şi ulcere stomacale. Mai mult, acestea au şi acţiune detoxifiantă şi decongestivă pentru ficat şi se folosesc ca adjuvant în regimurile alimentare în cazul afecţiunilor hepatice.