Probleme biliare? Le po┼úi trata ┼či naturist!

1 2 jpg jpeg

Alimenta┼úia dezechilibrat─â, bogat─â ├«n gr─âsimi ┼či condimente, alcoolul ┼či stresul pot produce tulbur─âri ale vezicii biliare. Cele mai ├«nt├ólnite afec┼úiuni ale vezicii sunt colecistita (inflama┼úia vezicii biliare), litiaza biliar─â (calculii biliari) ┼či dischinezia biliar─â (perturbarea mecanismului de eliminare a bilei).

Anghinarea calmeaz─â spasmele biliare

├Änt├ólnit─â mai ales la femeile cu v├órste cuprinse ├«ntre 20 ┼či 50 de ani, colecistita debuteaz─â frecvent ca o colic─â biliar─â. Este important─â golirea regulat─â a vezicii biliare, lucru ce se poate realiza consum├ónd suc de ridiche neagr─â. O metod─â la ├«ndem├ón─â pentru cur─â┼úarea bilei este cura de o zi cu mere verzi.

Pe parcursul unei zile se consum─â numai mere verzi ┼či se bea numai ap─â ┼či ceaiuri de plante. Pentru c─â au proprietatea de a stimula secre┼úia biliar─â ┼či de a calma durerile, sunt indicate infuziile, decocturile ┼či ceaiurile de sun─âtoare, anghinare, cimbru, p─âp─âdie, salvie, m─âce┼č, trei fra┼úi p─âta┼úi ┼či tei.

Uleiul de m─âsline dizolv─â calculii biliari

Exist─â metode la ├«ndem├ón─â de eliminare natural─â a calculilor. Tratamentul cu ulei de m─âsline ├«n amestec cu suc de l─âm├óie (├«n propor┼úii egale) poate dizolva a┼ča-numitele pietre. Rezultate bune ├«n dizolvarea calculilor le au ┼či sucul de p─âtrunjel, amestecul de suc de morcovi, sfecl─â ro┼čie ┼či ridichi. La r├óndul lor, infuziile de alb─âstrele, lavand─â, rostopasc─â, m─âtase de porumb, ment─â, precum ┼či decocturile din brusture, fr─âsinel, lemn-dulce ┼či valerian─â au rolul de a diminua formarea ┼či depunerea calculilor.

Coada-┼čoricelului favorizeaz─â evacuarea bilei

Infuzia de coada-┼čoricelului, consumat─â cu jum─âtate de or─â ├«naintea meselor principale, stimuleaz─â evacuarea bilei. Conform unui studiu, efectele acestei plante sunt de trei ori mai puternice dec├ót cele ale anghinarei. ├Än cazul dischineziilor biliare, manifestate prin dureri ├«n regiunea ficatului, balon─âri ┼či dureri de cap, sunt de mare ajutor decoctul de cicoare, care are un rol depurativ, precum ┼či ceaiul de lev─ân┼úic─â, cu ac┼úiune calmant─â ┼či antiseptic─â. Rezultate bune dau ┼či decoctul de gen┼úian─â, consumat ├«naintea meselor, infuziile de g─âlbenele, lemnul domnului, ment─â, roini┼ú─â, tincturile de volbur─â ┼či sov├órv, precum ┼či uleiul de sun─âtoare ┼či o┼úetul de mere.

Cite┼čte ┼či: Solu┼úii din natur─â pentru bila lene┼č─â

Ce te mai poate ajuta

Acupunctura, reflexoterapia, masajul cu uleiuri esen┼úiale de ment─â ┼či rozmarin, bioterapia ┼či aromaterapia pot fi solu┼úii complementare fitoterapiei ├«n tratarea afec┼úiunilor vezicii biliare. Prin aceste terapii, se elimin─â stresul ┼či se ajunge la un echilibru, la energizarea ┼či revigorarea organismului. Starea de spirit a pacientului este esen┼úial─â pentru ob┼úinerea rezultatelor dorite.