Poţi preveni faringita cu muguri de plop

1 2 jpg jpeg

Frunzele de m─âslin, antibiotic natural

Sunt un adev─ârat antibiotic natural, care inhib─â cre┼čterea bacteriilor, fungilor ┼či parazi┼úilor. ├Än plus, frunzele de m─âslin cresc rezisten┼úa organismului prin stimularea celulelor imunitare. Se poate consuma fie ca ceai, prin infuzie sau sub form─â de capsule, ambele variante g─âsindu-se ├«n magazinele cu produse naturiste.

Cui┼čoarele ne scap─â de durerile de g├ót

Banalele cui┼čoare existente ├«n casa fiec─âruia sunt utilizate ├«n special pentru con┼úinutul ├«n ulei esen┼úial care are propriet─â┼úi antibacteriene, antivirale ┼či imunostimulente, calm├ónd astfel durerile provocate de amigdalite. Mesteca┼úi c├óte un cui┼čor de 4-6 ori pe zi sau prepara┼úi o infuzie ├«n care s─â pune┼úi cinci cui┼čoare, o jum─âtate de linguri┼ú─â de scor┼úi┼čoar─â ┼či o linguri┼ú─â de flori de soc, din care be┼úi 2-3 c─âni pe zi.

Mugurii de plop, utili în faringită

Sunt cunoscu┼úi ca ┼či propolisul vegetal, deoarece s-a dovedit c─â exist─â 5 substan┼úe identice care sunt prezente at├ót ├«n propolis, c├ót ┼či ├«n mugurii de plop, dintre care 3 au propriet─â┼úi antibiotice ┼či antifungice. Sunt utili ├«n cazul faringitelor, laringitelor sau bron┼čitelor ┼či se administreaz─â prin infuzie, tinctur─â ┼či capsule sau po┼úi amesteca ├«n mod egal 4 linguri cu tinctur─â cu 4 linguri de miere ┼či s─â iei c├óte o linguri┼ú─â din dou─â ├«n dou─â ore.

Ceaiul de lichen de piatră, bun la plămâni

Studiile au demonstrat c─â acidul usnic pe care ├«l con┼úine are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului, iar datorit─â polizaharidelor pe care le con┼úine are ├«n plus ┼či un efect de ├«nt─ârire a imunit─â┼úii. Lichenul de piatr─â este un bun emolient al c─âilor respiratorii ┼či se administreaz─â ca ceai de 2-3 ori pe zi sau capsule.