Ponturi să alungi cârceii

1 2 jpg jpeg

Suplimentează aportul de magneziu

Este recomandat să suplimentezi prin dietă aportul de magneziu şi potasiu. Surse bune ar fi: pâinea şi cerealele integrale, nucile, fasolea, legumele şi fructele (în special bananele şi portocalele).

Nu omite nici produsele lactate, care îţi vor furniza calciul de care ai nevoie. Dacă ţi se întâmplă să ai crampe musculare atunci când faci exerciţii fizice, bea cel puţin două pahare cu apă cu două ore înainte să faci efort, după care nu mai bei nimic.

Există, de asemenea, în farmacii suplimente alimentare destinate prevenirii cârceilor, sub formă de comprimate sau de pulbere efervescentă.

Acestea conţin magneziu, potasiu (necesare pentru menţinerea echilibrului electroliţilor), vitamina E şi cele din complexul B, indicate pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi a activităţii celulare.

Infuzie de zmeur

Frunzele de zmeur sunt un remediu natural recomandat pentru prevenirea crampelor musculare, ajutând la relaxarea muşchilor şi împiedicarea contracţiilor involuntare ale acestora.

Comprese şi masaj

Imediat după apariţia unei crampe, este necesară oprirea activităţii. Muşchiul contractat trebuie masat până la dispariţia disconfortului. Dacă muşchiul este dureros la atingere, se pot aplica unele comprese reci, care vor ajuta la relaxarea acestuia, iar pentru detensionarea muşchiului se pot pune comprese calde, care ajută la restabilirea circulaţiei sanguine în zona afectată.

Pentru prevenirea cârceilor pe timpul nopţii, se pot face, înainte de culcare, câteva exerciţii de întindere a gambelor, o baie caldă şi masarea cu uleiuri esenţiale a membrele inferioare.