Ponturi pentru curăţarea colonului

1 2 jpg jpeg

Durerile de cap, de articulaţii, alergiile, indigestia, oboseala, stresul sau balonarea sunt câteva dintre simptomele care ar trebui să te convingă de necesitatea unei curăţări a colonului. Un colon încărcat de toxine şi reziduuri poate să ducă la numeroase boli, îndeosebi la cancer colorectal. De vină pentru imposibilitatea de a elimina aceste toxine pot fi:

- o dietă nesănătoasă,

- lipsa de mişcare,

- deshidratarea cronică,

- un stil de viaţă nesănătos,

- stresul prelungit.

Mănâncă mai multe fibre

O dietă bogată în fibre şi în alimente precum avocado, prune, fructe de pădure, smochine, cereale integrale îţi aduce o serie de avantaje. Unul dintre ele este prevenirea apariţiei hemoroizilor sau a inflamării unor saci mici aflaţi de-a lungul colonului, numiţi diverticuli, boală care poartă denumirea de diverticulită.

Dacă resimţi dureri în partea inferioară a abdomenului, balonare este posibil să suferi de această afecţiune pentru diagnosticarea căreia ai nevoie de un consult medical. Dieta în această situaţie constă în eliminarea produselor de patiserie, a fructelor în stare crudă, dulciuri, alimente grase, seminţe, băuturi care conţin cafeină.

Bea mai multă apă sau sucuri de citrice

Apa e esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Ne luăm adesea cu treburi care ne fac să uităm să bem apă şi ajungem să ne deshidratăm. Colonul are nevoie de apă pentru a elimina reziduurile şi toxinele. Bea între 4 şi 8 pahare de apă pe zi pentru a evita blocajul colonului.

Tot pentru buna funcţionare a colonului şi pentru a-i îmbunătăţi funcţionarea, bea sucuri de citrice, limonade. Antioxidanţii şi vitamina C asigură sănătatea sistemului digestiv. Sucul de lămâie hrăneşte şi îmbunătăţeşte sănătatea sistemului digestiv prin încetinirea absorbţiei elementelor nutritive din alimentele consumate. Acest fapt implică reglarea nivelului insulinei din corp. Stoarce într-un pahar cu apă călduţă sucul unei lămâi, adaugă puţină sare şi miere, amestecă şi bea pe stomacul gol, dimineaţa.

Aloe vera

O plantă cu efect de detoxificare este aloe vera. Este unul dintre remediile ideale pentru curăţarea colonului. Taie o frunză de aloe şi presează pentru a obţine gelul din interiorul ei, adaugă puţin suc de lămâie, amestecă bine şi ţine la frigider leacul pentru câteva ore. Ia de 3-4 ori pe zi din acest amestec.

Iaurt

Datorită probioticelor şi a calciului pe care ţi le conferă, iaurtul elimină bacteriile care-ţi afectează digestia şi sănătatea colonului. Iaurtul este un aliment excelent şi pentru tratarea afecţiunilor stomacale, cum este indigestia.