Plantele care luptă cu infecţiile urinare

2 jpg jpeg

Meri┼čorul

Frunzele de meri┼čor sunt foarte utile ├«n tratarea infec┼úiilor urinare. Con┼úin taninuri, substan┼úe cu puternice propriet─â┼úi antibacteriene, care creeaz─â un mediu nefavorabil ├«nmul┼úirii acestora.

Cel mai indicat este ceaiul, pe care ├«l prepari din dou─â linguri┼úe cu plant─â m─ârun┼úit─â, peste care torni 200 ml de ap─â fierbinte. La┼či s─â se r─âceasc─â, apoi bei. Ceaiul este recomandat de dou─â ori pe zi. Acest ceai chiar este cunoscut sub denumirea de doctorul rinichilor.

Morcovul

Util ├«n combaterea infec┼úiilor urinare este ┼či morcovul. Acesta abund─â ├«n vitamine ┼či minerale, necesare organismului, pentru a gr─âbi vindecarea. Bea ├«n fiecare zi dou─â pahare cu suc proasp─ât de morcov.

Mu┼če┼úelul

Plant─â cu puternice propriet─â┼úi antiinflamatoare ┼či antiseptice, mu┼če┼úelul te ajut─â s─â scapi de infec┼úiile urinare, mai ales c─â ajut─â la eliminarea bacteriilor care le provoac─â. Bea o can─â cu ceai de mu┼če┼úel, ├«n fiecare zi, p├ón─â la vindecare. De asemenea, po┼úi s─â faci ┼či b─âi locale cu infuzie de mu┼če┼úel.

Coada- ┼čoricelului

Plant─â medicinal─â cu ac┼úiune antiinflamatoare, cicatrizant─â ┼či antimicrobian─â, coada-┼čoricelului este un bun remediu contra infec┼úiilor tractului urinar. De aceea, este un foarte bun remediu pentru infec┼úiile urinare. Po┼úi face b─âi calde cu infuzie din coada-┼čoricelului.

Ienup─ârul

Ienup─ârul este recomandat ├«n tratatrea afec┼úiunilor tractului urinar. Prepari infuzia din dou─â linguri┼úe de fructe la o can─â de ap─â: la┼či s─â se infuzeze cinci minute ┼či iei trei-patru linguri pe zi. Urmeaz─â tratamentul 10 zile.